kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Rus böreği

Unu eleyin. Hamur yoğurma kabına un, yoğurt, yumurta, tuz, şeker ve sıvıyağı koyun. Yavaş yavaş yoğrurarak çok yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içerisinde açın. Maydanoz ile peyniri karıytırın. Poğaça gibi kapatıp, 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Komposto ile servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 yumurta
* Tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Aldığı kadar un
* 100 gr beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz