kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kalburabastı

1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine sprey yağla yağlayın aralıklı olarak dizin. 180 derecede 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200 dereceye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. 2.5 su bardağı suyu ve 2.5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp, soğumaya bırakın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

MALZEMELER
*
1 paket yumuşak margarin
* 3 su bardağı un
* 2 kaşık yoğurt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu Sprey yağ
İçi:
*
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
*
2.5 su bardağı toz şeker
* 2.5 su bardağı su
* 1/4 limonun suyu

Arnavut mantısı
Öncelikle unun ortasını açın. Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapıp, 30 dakika dinlendirin. Ispanağa soğan rendesini tuz ve karabiber ile köfte yoğurun. Hamuru tepsi böreği yapar gibi incelterek açın. Sigara paketi büyüklüğünde kesip, hazırladığınız harçtan hepsine eşit olarak bölüştürün. İkiye katlayıp, tepsiye dizin. Fırında pişirin. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Yağı yakmadan kırmızı biberi eritip, mantının üzerine gezdirin.

MALZEMELER
*
3 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* Biraz su
İçi:
*
1 kase ıspanak (ince kıyılmış)
* 1 adet kuru soğan
* Tuz
* Karabiber
Sosu:
*
500 gr. yoğurt
* 4 diş sarımsak
* 140 margarin
* Yarım demet maydanoz

Sarıyer böreği
Un yoğurma kabına alınır. Ortasına sıvıyağ limon suyu yumurta su ile yumuşak hamur yapılır 30 dakika bekletilir. Bu sırada tavaya kıyma soğan konur ve suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz, karabiber, fıstık, üzüm ve yenibahar konur, karıştırılır, soğutulur. Hamur 10 bezeye ayrılır. Yağ eritilir. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açılır, yağ sürülür 5 beze üst üste konur. Ardından buzdolabında 1 saat bekletilip, merdane ile açılır. Yufka büyüklüğünde ortadan ikiye kesilir bir ucuna hazırlanan kıymalı harç konulup, rulo olarak sarılır. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır tepsiye dizilir. Üzerine yağ sürülür 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

MALZEMELER
*
3 su bardağı un
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* Yarım limon suyu
* 1 yumurta
* 3 çorba kaşığı dolusu tereyağı
* Tuz
* Biraz su
İçi:
*
250 gr. kıyma
* 1 soğan yemeklik doğranmış
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı yenibahar
* Tuz
* Karabiber