kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bayat ekmek keki

Ekmek içi ufalanır ve fırında 5 dakika kurutulur. Bir kapta 2 yumurta, şeker, kabartma tozu, kuş üzümü ve pekmez iyice karıştırılır. Eritilmiş margarin, tarçın ve zencefil; ekmek içleriyle karıştırılıp, kek kıvamında bir hamur yapılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına konur. Benmari usulü fırında pişirilir. Marmelatla süslenir.

MALZEMELER

*
1 tane ufalanmış bayat ekmek

* 1 su bardağı şeker

* 2 yumurta

* Yarım çay kaşığı tarçın

* Yarım çay kaşığı zencefil

* Kabartma tozu

* 1 çay bardağı kuş üzümü

* 1 su bardağı un

* 1 çay bardağı pekmez

* 125 gr margarin

* 1 çay kaşığı marmelat