kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ağzı açık börek

Unu eleyin ortasını havuz gibi açın. Mayayı sütle şekerle eritin ortasına dökün sıvıyağ ilave edin. Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın. Hamuru ikiye bölün merdane ile açın. Bir kapta domatesleri küp küp, biberi ince kıyın. Dil peynirini, nane, kekik ve yumurta akını karıştırın. Yarısını hamurun tam ortasına koyun. Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın. Fakat birleştirmeyin. Tepsiye koyun. Diğer hamurla da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında pişirin. Servis yapın.

MALZEMELER 12 kişilik
* 4 su bardağı un

* 1 su bardağı süt (ılık)

* Yarım su bardağı sıvıyağ

* Yarım paket maya

* Tuz

* 1 tatlı kaşığı şeker

* 1 yumurta

İçi için:
*
100 gr. dil peyniri

* 2 domates

* 2 yeşil biber

* 1 çay kaşığı nane

* 1 çay kaşığı kekik