kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Altın Kalp

Sütü bir tencereye alıp, biraz ısıtın. İçine bira mayasını ve şekeri katıp eritin. Yağa; 1 yumurta, un ve süt katıp, hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Kabarmasını bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın. 25-30 cm çapında bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru yarısı unlanmış bir zeminde dikdörtgen olarak açın. 1 kapta çilek marmelatını karıştırın. Hamurdan 15 cm'lik kareler kesin. Marmelatı sürün, kalp şekli verip tepsiye dizin. Bütün hamura aynı işlemi yapın. Tepside 20 dakika daha bekletip, üzerine yumurta sürün. Fırında kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 tatlı kaşığı bira mayası

* 1 su bardağı süt

* 1 tatlı kaşığı şeker

* 250 gr. yumuşak margarin

* 2 yumurta

* 10 kahve fincanı un

* 1 çay bardağı çilek marmelatı

* 1 çay bardağı susam

* 1 çay bardağı iri dövülmüş badem veya fındık

* Üstü için yumurta sarısı