kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞAŞIRTAN TALEP Maserati GranTurismo Kuruçeşme FerMas showroom’undaki yerini aldı. Maserati Avrupa Müdürü Fresco, GranTurismo’nun daha gelmeden 9 adet sipariş almasına çok şaşırdığını belirtti.

Lüks oto Türkiye'de zirve yaptı, Maserati yok sattı

Yüksek vergiler nedeniyle fiyatları Avrupa'nın iki kat pahalı lüks otolar Türkiye'de büyük ilgi görüyor. Gelmeden dokuz sipariş alan Maserati buna son örnek..
Yüksek vergiler nedeniyle Avrupa'nın neredeyse iki katı fiyatına satılan lüks otomobiller Türkiye'de yok satıyor. Lüks otomobil pazarının büyümesine dikkat çeken İtalyan Maserati'nin Avrupa Müdürü Luis Alberto Fresco, "Bugün vergi yükü nedeniyle dünyanın en pahalı Maserati'leri Türkiye'de satılıyor. Fiyatları Avrupa'nın neredeyse iki katı. Buna rağmen her yıl satışlar yaklaşık yüzde 50 artıyor. Bu büyümeyle Türkiye bizim için dünyanın en ön sıralarında yer alıyor" dedi. Pininfarina imzalı Maserati Gran- Turismo'nun Türkiye tanıtımı dün Maserati Avrupa Müdürü Luis Alberto Fresco, Tofaş CEO'su Ali Pandır ve FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür'ün katılımıyla gerçekleşti. Türkiye'de 216 bin Euro'dan başlayan fiyatla satışa sunulan GranTurismo'nun tanıtımında konuşan Luis Alberto Fresco, Maserati'nin 50 yıl sonra yeniden yollara çıkan modeli GranTurismo'nun henüz piyasaya çıkmadan şaşırtıcı şekilde sipariş aldığını söyledi.

DAHA GELMEDEN SATILDI
Fresco sözlerini şöyle sürdürdü: "GranTurismo dünya çapında 2 bin 200 adet sipariş aldı. Bazı pazarlarda alınan siparişlerin miktarı iki yıllık kotaya karşılık geliyor. Benzer durumun Türkiye'de de olduğunu öğrendim. GranTurismo Türkiye'ye gelmeden 9 adet satılmış. 2007 yılında Türkiye'nin satış hedefi 30 adet Maserati. Bu gerçekten şaşırtıcı." FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür ise Maserati Quattroporte serisi ile Türkiye pazarında elde ettikleri başarıyı yeni GranTurismo ile artıracaklarını belirterek, "216 bin Euro fiyatla satışı sunulan GranTurismo'dan şimdiye kadar 5 adet sattık. 2008 yılı için ise 4 adet sipariş aldık. 9 adet GranTurismo'yu daha Türkiye'ye gelmeden sattık" şeklinde konuştu.