kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ünal Kocaman Berat Ösen

Jantta Avrupa 4'üncüsü oldu yurtdışında üretime geçiyor

ÖZHAN TEZEL
Önde gelen otomotiv markalarına jant üreterek Avrupa'nın dördüncü büyük üreticisi olan CMS satın alma ile büyümek istiyor..
Bentley'den Toyota'ya, Fiat'tan Honda'ya kadar dünyanın en büyük otomobil üreticilerine orijinal tedarik olarak jant sağlayan CMS, ikinci fabrikasını Çiğli'de açtı. Açılışta konuşan CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, "Jantta Avrupa dördüncüsü olduk. Satın alma veya birleşme yoluyla özellikle Doğu Avrupa'da üretim düşünüyoruz. Bizi satın almak isteyen büyük üreticiler de var" şeklinde konuştu. Ösen, halka arzı da üçüncü bir alternatif olarak değerlendirdiklerini belirterek, "süprizlerimize hazırlıklı olun!" şeklinde konuştu.

ÜRETİM 4.5 MİLYON OLDU
Türkiye'nin ilk, dünyanın ise önde gelen jant üreticilerinden CMS, İzmir Pınarbaşı'ndaki fabrikasına ek olarak Çiğli'de yeni bir fabrikayı daha hizmete açtı. Çiğli'deki yeni fabrika ile yıllık üretim kapasitesi ikiye katlayarak yılda 4.5 milyon adetlik jant üretimi hedefleyen CMS, bu yıl için 280 milyon dolar ciro bekliyor. Son iki senede 60 milyon Euro yatırım yapan CMS, İzmir'deki ikinci fabrikasıyla 616 kişiye daha iş imkânı sağladı.
Haberin fotoğrafları