kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Peres, TOBB’daki öğle yemeğinde, "Bazıları şarap içmiyor ama su da iyidir" diyerek kadehini Filistin’in şerefine kaldırdı.

Peres'ten bir Tarancı şiiri: Memleket İsterim

Meclis'teki konuşmasında Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirini okuyan Peres, "Türkiye inanca, İran endişeye yol açmakta" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Peres'ten bir Tarancı şiiri: Memleket İsterim
Meclis tarihi oturumunda Ortadoğu'da yıllardır çatışan İsrail ile Filistin liderlerini ağırladı. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Genel Kurul'da milletvekillerine hitap etti. Peres, Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" isimli şiirini İbranice okudu.

İKİ KİŞİ AYAĞA KALKMADI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Peres ve Abbas ile Meclis Genel Kurulu'na geldi. Oturuma, Peres'i protesto eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu katılmadı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile CHP'li Halil Ünlütepe ise, Peres salona girerken ayağa kalkmadı. Peres, konuşmasına "Atatürk'ü ve Türkiye'nin yaşadığı devrimi" överek başladı. "Biz hatırlayan bir milletiz" diyen Peres, Osmanlı döneminde İspanya'dan göç eden Yahudilere kimse kapısını açmazken İstanbul'a yerleşmelerine izin verilmesini de unutmadıklarını söyledi. Türkiye'yi "global bir mimar, yerel bir mühendis" diye tanımlayan Peres, "Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı, Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacından daha az değildir" dedi. Terörü kınama konusunda birleştiklerini Türkiye'nin, İslam kültürünün onurunu terörle bozmaya çalışanlara karşı koruduğunu belirten Peres, "Türkiye inanca, İran endişeye yol açmaktadır" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları