kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan

'Sanayi tek başına istihdam yükünü kaldıramaz'

Sanayi Bakanı Çağlayan "2002-2006 arasında sanayinin istihdama katkısı % 19'dan % 20'ye çıkmış. Ticaret ve hizmetlerin katkısı ise % 47'den % 53'e yükselmiş" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, "Sanayinin artık tek başına istihdam yükünü kaldırması mümkün değil" diye konuştu. Bakan Çağlayan şunları söyledi:

PRİM İNDİRİMİ 2008'DE OLACAK
"Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sanayi artık yoğun rekabet nedeniyle, işçilik yoğun değil, teknoloji yoğun şekilde çalışıyor. Yapılan yatırımlar verimlilik nedeniyle teknoloji yatırımları. 2002 yılından 2006 yılına kadar sanayinin istihdama yaptığı katkı, yüzde 19'dan yüzde 20'ye çıkmış. Bu rakam ticaret, hizmetler sektöründe, yüzde 47'den yüzde 53'e yükselmiş. Dolayısıyla gidilen yol bellidir. Bugün sanayide bir kişinin istihdam edilmesinin maliyeti 100 bin dolar, ticaret hizmetlerinde 50 bin dolar, oysa bir yazılım şirketinde 5 bin dolar. O zaman biz hangi sektörlerde gideceğimizi net olarak belirlemeliyiz." Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan son günlerde sıkça konuşulan SSK işveren payındaki 5 puanlık indirimin mutlaka yapılacağını belirtti. Bakan Zafer Çağlayan Bu AK Parti'nin seçim beyannamesinde verilen bir söz. Bu indirim 2008 yılı içerisinde yapılacak" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları