kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Lodos yıktı geçti

Muhammet BALABAN-Hayati AKBAŞ / SABAH
Fırtına ve yağış özellikle Karadeniz ve Marmara'da hayatı felç etti. Parklar, yollar ve tekneler hasar gördü. Doğu'da kar devam ediyor..
Karadeniz ve Marmara'da fırtına, Doğu Anadolu bölgesinde de kar hayatı olumsuz etkilerken, hava sıcaklığının 25 dereceye yaklaştığı Antalya'da ise, tekne turuna çıkan turistler denize girdi. Lodos kuzey bölgelerde bugün de etkisini sürdürecek. Marmara'nın güney ve doğusu yağmurlu, diğer yerler parçalı çok bulutlu. Yarın ve perşembe günü Marmara'nın tamamında yağış bekleniyor. Giresun'un Tirebolu, Espiye ve Keşap ilçelerinde önceki gece etkili olan fırtına, park, yol ve balıkçı barınaklarında hasara yol açtı. Artvin'in Hopa ilçesinde 2, Kastamonu'nun Cide ilçesinde 8 tekne battı. Birçok tekne ve balıkçı barınaklarında hasar oluştu. Dalgaların sürüklediği kayalar, Cide'nin sahil kesimindeki yollarda ulaşımı etkiledi. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fiziksel Engelliler Derneği'nin ek binasının çatısı fırtına yüzünden uçtu. Karadeniz Sahil Yolu'nun Rize Çayeli şehir geçişi, 5-6 metre yüksekliğindeki dalgaların getirdiği taşlar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Artvin'in Arhavi ilçesinde 3 balıkçı barınağı yıkıldı, 2 tekne parçalandı. Zonguldak'ta bir evin çatısı uçtu, Kilimli beldesinde bazı balıkçı tekneleri battı.

DENİZ TRAFİĞİ DE AKSADI
Fırtına, İstanbul'da deniz ulaşımını da aksattı. İDO'nun, Kabataş-Adalar, Bostancı-Adalar-Yalova, Karaköy-Haydarpaşa- Kadıköy, Kadıköy-Eminönü, Eminönü-Üsküdar, Beşiktaş-Kadıköy, Beşiktaş-Üsküdar ve Kadıköy-Kabataş şehir hatları vapur seferleri ile Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri yapılamadı. Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Sarıyer-Beykoz-İstinye-Beşiktaş-Kabataş-Kadıköy, Pendik-Kartal-Bostancı, Kartal-Yalova ve Avcılar deniz otobüsü seferleri de durduruldu. Hızlı feribot seferlerinin de yapılamadığ bildirildi. Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru seferleri yapılamadı. Bitlis'in Tatvan ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle Tatvan Devlet Hastanesi ek binasını su bastı. Ardahan'da yoğun kar yağışı ve fırtına yüzünden Ardahan-Posof Karayolu ulaşıma kapandı. Bolu kent merkezinde ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde önceki akşam kar yağışı etkili oldu. Antalya'nın Demre ilçesinde ise turistler denizin keyfini çıkardı.
Haberin fotoğrafları