kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar

'Kentsel dönüşümü tamamlayamazsak terörü de bitiremeyiz'

MENEKŞE ATASELİM / EBRU ERDOĞAN
Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin gecekondu problemini çözmeden terörün, uyuşturucunun, devlete çarpık bakmanın ve sağlık problemlerinin önüne geçilemeyeceğini söyledi..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, gecekondu sorununun bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu en önemli sorunlardan biri olduğunu belirterek, "Türkiye, gecekondu problemini çözmeden kalkınmadan bahsedemez'' dedi. TOKİ ve Urban Land Institue (ULI) desteğiyle, Forum İstanbul Uluslararası Yarıyıl Konferansı çerçevesinde "Mimar Sinan'dan Olimpiyat Kentine'' temasıyla düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Yatırımları Konferansı, İstanbul'da başladı.

150 BİN KONUT BİTECEK
TOKİ Başkanı Bayraktar, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "81 vilayette, 400'ü aşan ilçede, 900'ü aşan şantiyede 285 bin konut rakamına ulaşıldı. Bunların 150 bin adedi de bitme noktasına gelmiştir'' diye konuştu. Türkiye'nin dört bir tarafında kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini anlatan Bayraktar, şunları kaydetti: "Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu en önemli 2-3 tane sorundan biridir. Ama Türkiye, gecekondu problemini çözmeden kalkınmadan bahsedemez. Terörün, uyuşturucunun, devlete çarpık bakmanın, psikolojik olumsuzlukların, eğitimsizliğin ve sağlık problemlerinin temelinin gecekondu bölgeleri, çarpık alanlar olduğu bilinmektedir. Türkiye, kaçak yapılaşmadan, depreme dayanıksız yapılardan mutlaka kurtulmalıdır."