kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çetenin iki numaralı ismi olan Süleyman K'.nın sevgilisi Özlem D. de yakalandı.

1 milyon YTL'lik interaktif vurgun

Önder ŞUŞOĞLU / SABAH
Çetenin bilgisayarlara 'trojan' gönderip bilgi topladığı ve hesabı boşaltılacak kişinin telefonunu bloke ettiği anlaşıldı..
Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde interaktif banka dolandırıcılığı yapan bir şebekeyi tespit etti. 8 ay süren teknik takibin ardından üçü kadın 12 kişi gözaltına alındı. Zanlıların 4 ayda 1 milyon YTL'lik vurgun yaptığı belirlendi. Operasyonlarda çete lideri Ali K., ile çetenin iki numaralı ismi Süleyman K. ve sevgilisi Özlem D. de yakalandı. Aramalarda biri Glock marka 2 tabanca, sahte plakalı Mercedes araç, BMW X5 marka cip ve sahtecilikte kullanılan malzemeler ele geçirildi. Glock tabanca çete lideri Ali K.'nın üzerinde çıktı.

'UYUYAN HESABA' SALDIRI
Lüks yaşam sürdürdükleri belirlenen çete üyelerinin ilk olarak "uyuyan hesap" olarak adlandırılan "vadeli hesap"lara ait bilgileri, müşterilerin bilgisayarlarına yollanan "trojan" (Bir tür uzaktan kumanda programı) ile ele geçirdiği, ardından hesap sahibinin telefon ve kimlik bilgilerine ulaştığı belirlendi. Çete sık kontrol edilmediği için tercih edilen vadeli hesaplardaki paraları aktarmadan önce, hesap sahibine ait cep telefonunu sahte kimlikle bloke ettiriyordu. Böylece havale işlemlerinin hesap sahibine bildirilmesi engelleniyordu.
Haberin fotoğrafları