kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"PKK 7 kişiyi kaçırdı" iddiası

Yeni Haber
Van'ın Başkale ilçesinde ikisi korucu 5'i sivil 7 kişinin PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

CİHAN haber ajansı'nın haberine göre,
Başkale ilçesine bağlı köylerde oturan vatandaşlar İran sınırından Türkiye'ye kaçak yollardan mazot, benzin, çay ve sigara gibi mallar sokuyor.
Türkiye'ye kaçak yollardan getirilen ürünlerden İran sınırında bekleyen terör örgütü üyelerinin haraç kesiyor.

Aşağıçaldıran, Oğulveren ve Örmetaş köylerinden oturan 8 kişi dün saat 21:00 sıralarından İran'dan kaçak mal getirmek için Esenyamaç'taki İran sınırına gitti. Burada 7-8 kişilik terörist grup tarafından durdurulan Adem Ş., Mustafa U., Kenan U., Zübeyt D., Mithat D., Okan D., ve Cüneyt Y. terör örgütüne haraç vermedikleri gerekçesiyle teröristler tarafından alıkonuldu.

Kaçakçılık için köye giden 7 kişi ile birlikte olan Çetin K. ise teröristler kaçarken arkasından açılan ateş sonucu yaralandı.
Yaralanan Çetin K., Esenyamaç köyüne geldikten sonra köylüler tarafından Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çetin K. buradan yapılan müdahalenin ardından Van Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Teröristlerin kaçırdığı vatandaşların örgütün İran sınırında bulunan Keleraş Kampı'na götürüldükleri kaydediliyor. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Terör örgütü 10 Ekim günü yine Başkale'de terör örgütüne haraç vermediği gerekçesiyle 4 kişiyi kaçırılmış, terör örgütü kaçırılan vatandaşları bir süre tutuktan sonra serbest bırakmıştı.

CİHAN