kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupa uyumunda 'Muhabbet' dönemi

GÖKÇEN KESGİN
İki bakan Muhabbet'e geldi! Avrupa'da entegrasyon ve uyumu anlatacakları proje için Türk rap'çinin 'Almanya' şarkısını seçti. Kayıt yarın Türk mahallesinde. Görüntüleri de klip yapılıp internete verilecek ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Avrupa uyumunda 'Muhabbet' dönemi
Avrupa'da göçmenlerin bulundukları ülkelere tam entegrasyonunu sağlamak için yıllardır çalışan Almanya ve Fransa, Türkleri de ilgilendiren bir girişime imza attı. Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier, Fransız meslektaşı Bernard Kouchner'le rap'çi oldu!

'ŞARKI YAZIP YOLLADIK'
Özellikle genç göçmen kuşağa ulaşmak istedikleri için bu alanı seçen bakanlar, kilit rolü ise Türk rapçilere verdi. Bakanlar Kouchner ve Steinmeier, Muhabbet (23) ve ekibinin yazdığı şarkıyı söylemeye karar verdi. Ellerine mikrofon alıp şarkıyı seslendirecekleri yer, Türk semti Kreuzberg. Stüdyo da Ünal Yükselen'in sahibi olduğu Plak Müzik'in... Muhabbet'in "Deutschland" (Almanya) adlı şarkısı, Avrupa uyumu sorunu, yaşanan sıkıntılar ve "geleneklere saygı içinde birlikte yaşamayı" anlatmayı hedefliyor. Telefonla ulaştığımız Yükselen, projeyi ve bu noktaya nasıl gelindiğini SABAH'a anlattı: "2006'da Almanya ve Türkiye arasındaki kültürel köprüyü güçlendirmek için hazırlanan Ernst Reuter manifestosu döneminde Alman ve Türk dışişleriyle tanıştık. Onlara entegrasyonla ilgili projeerimizi anlattık. Almanya'da entegrasyonun gerçekleştiğinden kimsenin bahsetmediğini aktardık. Bir şarkı kaydedip yolladık. Onlar da kabul etti...."

'ALKIŞLANMAK GÜZEL'
YouTube, Myspace, Facebook gibi son dönemin fenomen internet sitelerinde de video olarak yayınlanacak çalışmada bakanlara 8 sanatçının eşlik edeceğini de belirtti. Yüksel, "Fark edilmek çok güzel. Burada Türkler her gün yeni bir başarıya imza atıyor. Birilerinin bunu alkışlaması da bize güç veriyor" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları