kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sütlü irmikli börek

Unu, içine bir tutam tuz ve sıvıyağ koyarak yumuşak bir hamur yapın. Diğer yanda tencereye süt, irmik ve şekeri koyup, pişirin ve soğutun. İçine yumurtaları, sirkeyi ve karbonatı koyup, karıştırın. Hamurdan 12 beze yapıp, açın. Bu hamurdan 6 tanesini açın ve içine hazırladığınız içten koyun. Diğer 6'sına da aynı işlemi yapın. Sonra üzerine yağ sürüp, pişirin.

MALZEMELER
*
500 gr. un

* Biraz ılık süt

* 2 kaşık sıvıyağ

* 1 tutam tuz

İç Malzemeler:
*
1 kg süt

* 6 çorba kaşığı irmik

* 5 çorba kaşığı şeker

* 1 fiske karbonat

* 3 yumurta

* 1 çorba kaşığı sirke

* 1 su bardağı sıvıyağ