kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patates oturtma

Yayvan bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağını unla kavurun. Salçayı da ekledikten sonra 2-3 kez çevirip, ocağı kapatın. Patatesleri soyup, halka halka doğrayın ve tencereye dizin. Ayrı bir tavada soğanı ve kıymayı kavurun. Küp küp doğradığınız domatesi ve biberleri de ilave edip, iyice pişirin. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip, ateşten indirin. Tenceredeki patateslerin üzerine kekik ve kıyılmış maydanoz serpip, defne yaprağını da koyduktan sonra kıymayı yayın. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
*
1 kg. patates
* 250 gr. kıyma
* 2 adet yeşil biber
* 2 adet domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet soğan
* 1 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı un
* 1/2 demet maydanoz
* Karabiber
* Kekik
* Tuz

Kayısı kompostosu
Şekeri iki bardak suyla kaynatın. Kayısıları yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. Kaynattığınız şurubun içine kayısıları atıp, yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra hazırladığınız karışımı kaselere boşaltıp, üzerine badem serpiştirerek servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gr. kayısı (Orta sertlikte)
* 1 su bardağı şeker
* 1 kahve fincanı ağartılmış badem (İri dövülmüş)
* Su

Yaz-kış çorbası
Buğdayı ve kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Buğday ve fasulyenin pişme süreleri farklı olduğu için ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeyi haşladıktan sonra süzün. Buğdayı ise olduğu gibi bırakın. Daha önce haşladığınız taze fasulyeleri ufak ufak doğrayın. Buğdayı, kuru fasulyeyi ve taze fasulyeyi karıştırın. Yoğurdu sulandırıp çorbaya ilave edin. Çorbayı bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Tuz ve nane ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
1 çay bardağı kuru fasulye
* 1 çay bardağı buğday
* 200 gr. haşlanmış taze fasulye
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı nane
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* Yeterince su