kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mustafa Canavcı’nın (oturan) ameliyatını Yrd. Doç. Dr. Eskiçorapçı (solda) yaptı.

Aynı anda iki ameliyat

Hasan DURNA / SABAH
Denizli'de dünya tıp literatürüne giren ameliyat: 56 yaşındaki hastanın aynı anda hem tümörlü böbreği alındı hem de tıkalı kalp damarlarına by-pass yapıldı..
Denizli'de idrarını yaparken kanama ve kilo kaybı şikâyetiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran 56 yaşındaki Mustafa Canavcı, birden çok rahatsızlığı olduğunu öğrendi. Doktorlar, Canavcı'nın sol böbrek ve böbrekten kalbe giden damarında tümör, kalbinin sağ kulakçığı ile alt ana toplar damarı içinde tümör pıhtısı, kalbi besleyen damarlarında ise tıkanıklık tespit etti. Bunun üzerine doktorlar, aynı anda hem tümörü almaya hem de tıkalı damarları açmaya karar verdi. Ameliyata tümör için Yrd. Doç. Dr. Sadettin Eskiçorapçı, by-pass için de Doç. Dr. İbrahim Gökşin ve ekibi girdi. Yedi saat süren ameliyatta tümörün bulunduğu sol böbrek alındı, tümör açık çıkarıldı ve hastaya koroner by-pass operasyonu uygulandı.

DÜNYADA BİR İLK
Yrd. Doç. Dr. Eskiçorapçı, "Bizimki gibi aynı anda yapılan böbrek ve kalp ameliyatına tıp literatüründe rastlamadık. Bu araştırmamız da yaptığımız ameliyatın Türkiye'de ve dünyada ilk kez yapıldığı sonucunu çıkardı" dedi.