kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Krala 'Çocukları ayırmayın' ricası

Murat KEKLİKÇİ-Yaser ÇAPAROĞLU
Suudi Arabistan'da doğan oğlunun bir Arap ailenin bebeğiyle karıştığını öğrenen Türk baba, Türkiye'de bulunan Suudi Kralı'ndan yardım istedi..
Suudi Arabistan'da bir hastanede gerçekleşen doğumda dünyaya gelen oğlunun bir Arap ailesinin bebeğiyle karıştığını 4 yıl sonra öğrenen Yusuf Cüce, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'a seslendi: "Biz ne Yakup'tan ne de Ali'den ayrılırız. Bize de Suudi Arabistan vatandaşlığı verilsin. Kral araya girsin 'kardeş aile' gibi yaşayalım. Çocuklar birbirini görsün."

DEDİKODULAR ÇIKINCA...
Yanlışlıkla kendilerine verilen Arap asıllı bebeği yıllarca öz çocuğu sanarak büyüten, öz çocuğunun ise bir Arap ailede olduğunu çektiği şüpheler sonucu ortaya çıkaran Yusuf Cüce'ye SABAH ulaştı. Tazminat davalarıyla mahkemelere taşınmaya hazırlanan ilginç olay, Suudi Arabistan'ın Nejran kentinde 15 yıldır oto elektrikçiliği yapan Yusuf Cüce'nin eşi Funda Cüce, 7 Eylül 2003'te Nejran kentinde doğum yaptı. Çift çocuğa Yakup ismini koydu. İlk başlarda Yakup'un esmerliği dikkat çekti. Önce dayının da esmer olması nedeniyle "Oğlan çocuğu dayıya çeker" diyerek hiç şüphelenmediklerini kaydeden baba Cüce, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ancak zaman geçtikçe Yakup iyice Araplara benzemeye başladı. Arabistan'dan ailemin kaldığı Hatay'a gelip gittikçe kulağıma sağda solda konuşulan dedikodular gelmeye başladı. Arabistan'da DNA testi yaptırmak mahkeme kararıyla olduğu için testi Ankara'da yaptırdım. Yakup ne eşimden ne de bendenmiş. Hastane yetkilileri hata olduğunu ve çocuğumuzun Munaccım ailesinin çocuğuyla karıştığını belirledi."

'ÖLÜMDEN DAHA BÜYÜK TRAVMA'
BUPAM (Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi) Uzmanı Dr. Çiğdem Bilgen, bunun bir çocuğun başına gelebilecek en büyük travma olduğunu söyledi. Bilgen, "Çocuk eski ailesiyle görüştürülüp, geçmiş öldürülmemeli" dedi.
Haberin fotoğrafları