kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Diktatör olsa daha mutlu olur'

Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin 6 aylık iktidarı tam bir fiyasko olarak yorumlanıyor.....
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'tan koltuğunu 16 Mayıs'ta devralan Nicolas Sarkozy seçim kampanyası boyunca ülkesini tekrar AB'nin en parlak ülkesi haline getireceği vaadinde bulundu. Seçim zaferini kutlarken işsizliği azaltacağını, eğitimin kalitesini artıracağını, işçilere daha iyi olanaklar sağlayacağını söyledi. Ancak seçim kampanyası sırasında Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkarak oy toplayan Sarkozy'nin 6 aylık iktidarı dünya basını tarafından tam bir "fiyasko" olarak yorumlanıyor. Fransız La Liberation gazetesi sürekli medya önünde olan fakat buna rağmen sorunları ortadan kaldırmayı başaramayan Sarkozy'nin kişiliğini bir psikanaliste yorumlattı.

SORUN VE GÜVENSİZLİK
Özellikle siyasiler üzerinde çalışmalar yapan Jean-Pierre Winter, Cumhurbaşkanı'nın narsist bir kişiliğe sahip olduğunu ve ülkenin "milli şefe" ihtiyaç duyduğu düşüncesiyle avunduğunu söyledi. "Diktatör olsa daha mutlu olurdu. Sürekli bir şeyler yapıyor. Bir orada bir burada. Biz buna eylemden kaçmak diyebiliriz. Çünkü bir şey yapıyor görünürken aslında bir şey yapacak kadar düşünmüyor ve o konu üzerinde odaklanmıyor" diye konuştu. Amerikan Washington Post gazetesi de Amerika ziyaretini henüz tamamlayan Sarkozy'yi Fransa'da "sorun, güvensizlik ve protestoların" beklediğini yazdı. Gazete, Libya'daki tutuklu hemşirelerin serbest bırakılmasıyla yıldızı parlayan Sarkozy'nin Çad'da büyük protestolara neden olduğunu hatırlattı. Yeni üniversite yasası yüzünden öğrencilerin okulları işgal etmeye başladığını belirten gazete balıkçılardan, tren yolu işçilerine kadar herkesin grevde olduğunu, bütçe açığının 51.71 milyar doları bulduğunu kaydetti.
Haberin fotoğrafları