kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Üzülürüz ama subaylar paralarını çekebilir zaten payları küçük'

RAHİM AK AMSTERDAM
Oyak'ı almak için izin bekleyen ING yöneticisi, emekli subayların mevduat çekmelerinin kendilerini üzeceğini söyledi ancak ekledi: "İnsanlar özgür, ordu mensuplarının mevduat payları çok küçük"..
Oyak Bank'ı almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) onay bekleyen ING Bank'ın Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eli Leenaars, Oyak'ın müşteri tabanında ordu mesuplarının da olması ve bu kişilerin mevduatlarını çekecekleri yönünde beyanda bulunmalarıyla ilgili olarak "Aslında bankanın ordudan aldığı mevduatlar toplamı, toplam tabanın çok küçük bir kısmı. Biz hiçbir müşterimizin bizi terk etmesini istemeyiz. Bankadan ayrılan herhangi bir müşterinin gidişine üzülürüz. Sonuçta insanlar özgür. Bizim elimizden müşteriye iyi hizmet vermek iyi ürünlerle bankacılık yapmaktan başka bir şey gelmez. Biz tüm Türklerin bankası olmak istiyoruz" dedi.

RİSKSİZ BANKA ÇEKİCİ GELDİ
Eli Leenaars, Hollanda'daki genel müdürlük binasında bir grup Türk gazeteciye bankanın yapısını, işleyişini ve Türkiye pazarındaki hedeflerini anlattı. Oyakbank'ın ING'ye istikrarlı oluşu, güçlü bir tabana sahip olması, sorunlu kredi oranının düşüklüğü ve risk yönetimi becerisi nedeniyle çekici geldiğini anlatan Leenaars, "Tüm bankalar içinde Oyak perakende de en çekici bankaydı" dedi.

BDDK'YA BİLGİLERİ VERDİK
Dünyanın en büyük internet bankacısı olduklarını ifade eden Leenaars, Oyakbank'a yönelik hedeflerini şöyle anlattı: "İnternet bankacılığı, Oyakbank'a getireceğimiz bir bilgi hazinesi. Perakende bankacılığına yenilik getireceğiz. Pazarlama bizim en en önemli noktalarımızdan biri olacak. Çok sağlam mizan, çok iyi kapasitemiz var. Bankanın ortalama yüzde 3.5 olan pazar payını ilk etapta yüzde 5 seviyelerine çıkartmayı hedefliyoruz. Şube sayısını iki yılda 450'ye çıkartmayı düşünüyoruz." Grubun sadece Türkiye'yle ilgili ana hatları çizeceğini ifade eden Eli Leenaars, "Yönetimi değiştirmeyi düşünmüyoruz. Neyin nasıl yapılacağına Hakan Eminsoy karar verecek. Biz bankaya para getirerek kuvvetlenmesini ve gelişmesini sağlayacağız. Piyasadan alacağı payı artırmasına çalışacağız ama yoluna ve yöntemine yerel idareciler karar verecek" bilgisini verdi. Türkiye'de halka arz düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine ise Leenaars, "ING Grubu'nun büyük ve kârlı bir bölümünü teşkil ettiğinde halka arzı konuşuruz" dedi. Türk basınında ING'nin kara mayınları ve misket bombası üretimi yapan STE ile ilişkisinin olduğunun yazılması üzerine tüm arşivlerini taradıklarını ve Ankara'ya gelerek BDDK'ya bilgi verdiklerini söyleyen Leenaars, "Başkan Bilgin'i ikna ettiğimizi umuyoruz. Biz temsilciliğimiz nedeniyle Türk otoriteleri ile 15-16 yıldır çalışıyoruz. Bizden istenen tüm belgeleri ivedilikle ilettik. Türk mercilerine saygımız sonsuz" diye konuştu. Oyak Bank'ı almak için onay beklediklerini ve alamamaları halinde 'B' planlarının olmadığını söylerken Leenaars, Türkiye'nin büyümesini ve Türkiye'de büyüme mesajı vermek istediklerini anlattı.
Haberin fotoğrafları