kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Boşalma kontrol edilebilir

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Boşalma denetimi, araba kullanmaya benzer ve bir kere öğrenildikten sonra bir daha kolay kolay kaybolmaz. Önemli olan süresi değil, boşalma refleksini kontrol edebilmektir!..
Evlenmeden önce hiçbir kadınla birlikte olmayan 3 yıllık evli ve 25 yaşında bir erkeğim. Eşimi çok seviyorum ama ilişkiye girer girmez, ilk dakikada boşalıyorum. Bu dertten kurtulmak için birleşme öncesi alkol alıyorum ama yine kendimi kontrol edemiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? A.K./Ankara

Erken boşalma, erkeklerde en sık görülen ve kolaylıkla tedavi edebildiğimiz bir cinsel işlev bozukluğudur. Erkeğin cinsel birleşme olmadan veya birleşmeden hemen boşalmasına 'erken boşalma' diyoruz. Genellikle birleşmeden sonraki ilk 5 dakika içinde meydana gelen boşalmalar, bu şekilde tanımlanır.

ALKOL YA DA İLAÇ KULLANIMI ETKİLİ
Ancak burada önemli olan; erkeğin ne kadar sürede boşaldığından ziyade, boşalma refleksi üzerinde erkeğin istemli kontrolünün olup olmamasıdır. Boşalma denetimi araba kullanmaya benzer; bir kere öğrenildikten sonra bir daha kaybolmaz. Bazı ilaçların kullanımı, alkol alınması, lokal uyuşturucu kremlerin kullanılması, ardı ardına ilişki ve prezervatif kullanımı; uyarılmayı azaltarak boşalma süresini uzatabilir. Ancak bu yaklaşımlar, boşalma refleksi üzerinde denetimi sağlamaz. Bu nedenle size cinsel terapi almanızı önereceğim.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz.
Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe