kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trakya'da sağanak yağış

Yeni Haber
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sağanak yağış etkili oldu. Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, ilde son 24 saatte metrekareye 28.6 kilogram yağış düştü.Hava sıcaklığı 5 derece olan kentte sağanak yağışın bugün ve yarın devam edeceğini ifade eden yetkililer, kentte yağışlarla birlikte hava sıcaklığının da hissedilir derecede düşeceğini belirtti.

Sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek sorunlarla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Edirne Belediyesi yetkilileri, cadde
ve sokaklardaki su taşkınlarıyla ilgili ekiplerin de hazır olduğunu kaydetti.
Bu arada, Edirne merkez, Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapılarında kar ve sağanak yağış, Lalapaşa, Süloğlu, Havsa, Uzunköprü,
Meriç, Keşan ve İpsala ilçelerinde sağanak yağış devam ediyor.

EDİRNE'DE EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

Edirne'de sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev iş yerini su bastı. Sabah saatlerinde başlayan ve devam eden sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte 6 ev ve bir iş yerinin otoparkını su bastı.Atatürk Caddesi'nde yağıştan oluşan su birikintileri araç trafiğinde
aksamalara yol açıyor.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri de sağanak yağıştan kaynaklanan 8 ihbar aldıklarını ve bunların küçük boyutlu su taşkınları
olduğunu bildirdi.Öte yandan bir kamu kuruluşunun altyapı çalışmaları için yollarda açtığı alanların sağanak yağışla birlikte çökmesi üzerine bazı yollar araç trafiğine kapatıldı.

KIRKLARELİ


Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü de son 6 saatte metrekareye 0,8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.İlde hava sıcaklığının 10 derece olduğunu ifade eden yetkililer, sağanak yağışın bu akşam da devam edeceğini söylediler.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise hava sıcaklığının 13 derece olduğu kentte, metrekareye 13.2 kilogram yağış düştüğünü belirtti.
İlde bugün sağanak yağışın etkili olacağını bildiren yetkililer, hava sıcaklığının da yağışla birlikte 3 ila 5 derece düşeceğini kaydettiler.
Çorlu ilçesinde ise sağanak yağış ulaşımı olumsuz etkiliyor. Çorlu Meteoroloji Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan yağış, aralıklarla devam edecek.Son 24 saatte metrekareye 7,6 kilogram yağış düştüğünü ifade eden yetkililer, hava sıcaklığının ise 12 derece olduğunu bildirdi.

AA