kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

1 milyon YTL'lik karı koca vurgunu

Yeni Haber
Ünlü kişilerin kredi kartı bilgilerini elde ederek, ucuza uçak bileti temin ettiği ve bu biletleri vatandaşlara sattığı iddia edilen turizmci çift yakalandı. 167 kişi ve kurumu bu şekilde dolandırdıkları ileri sürülen karı kocanın bu yolla 1 milyon YTL'lik kazanç sağladığı tespit edildi. Karı kocanın kredi kartı bilgilerine nasıl ulaştığı ise belirlenemedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda internet ortamında alışveriş imkanını kötüye kullanan 2 kişiyi takibe aldı. Bazı turizm şirketleri ve kredi kartı sahiplerinin başvurusu üzerine Bilişim Suçları Bürosu ekipleri zanlılardan Necla C.nin daha önce bir turizm firmasında çalıştığını ve turizm piyasasını iyi tanıdığını belirledi. Araştırmanın derinleştirilmesiyle birlikte dolandırıcılık olayında bazı ünlü kişilerin kredi kartı bilgilerinin de kullanıldığını tespit etti.

Aralarında sanatçı ve tanınmış kişilerin de bulunduğu kişilerin kredi kartı bilgilerini ele geçiren çift bu sayede turizm firmalarından peşin fiyatla uçak bileti alıp, kendilerine ulaşan kişilere daha ucuza sattıkları ve bilet paralarını peşin olarak aldıkları iddia edildi. Ünlü kişilerin de kredi kartı harcamalarını titizlikle takip etmemesi nedeniyle ortaya çıkmayan dolandırıcılık olayı, turizm şitketlerinin olayı farkederek polise başvurmasıyla anlaşıldı. İncelemesini tamamlayan polis internet üzerinden sipariş vererek alışveriş yapma yöntemiyle gerçekleştirilen işlemlerle hem kredi kartlarının peşin bilet alımında kullanıldığını hem de Necla C.'ye ulaşan kişilere ucuz bilet satıldığını belirledi. Böylece hem turizm acentesinden kredi kartıyla internet üzerinden peşin fiayata bilet alındığı hem de kimsenin dikkatini çekmediği ifade edildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Bahçelievler'de gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polisin en çok merak ettiği konu ise Necla Ç.nin ünlülerin kredi kartı bilgilerine nasıl ulaştığı oldu.Olayla ilgili polis araştırmalarını sürdürürken, 167 kişi ve kurumun dolandırıldığı olayda zanlıların 1 milyon YTL'lik vurgun yaptığı belirlendi.

Öte yandan internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunaması yönünde uyarılarda bulunan polis, bu alışverişlerde mutlaka "Mail Order" formu doldurulmasını istedi. Firmalara da uyarılarda bulunan polis, bu sistemle alışveriş yapıldığında verilerin mutlaka saklanmasını ve kişilerle mutlaka karşılıklı olarak teyit yoluna gidilmesi gerektiğini belirtti.

CHA