kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Garsonlarına her gün tırnak kontrolü yapan Kemal Koç, tek tek kokluyor.

Ter kokusuna karşı botokslu garsonlar

Hande ŞARMAN HABER MERKEZİ
İstanbul Nişantaşı'nda kebap salonu olan Kemal Koç, ter kokusu şikâyeti gelmesi üzerine 7 garsonunun koltuk altına botoks yaptırdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ter kokusuna karşı botokslu garsonlar
Uzun yıllar hizmet sektöründe yöneticiliğin yanı sıra, Le Select ve Margaux gibi mekânların da işletmeciliğini yapan, Kemal Koç, birkaç yıldır da Nişantaşı'ndaki Komşu Restoran'ın sahibi. Koç, Valikonağı'ndaki kebap restoranında, ilginç bir uygulamaya imza attı. Duş ve deodorantla kesin çözüm sağlanamayan ter kokusunu önlemek için servis elemanlarının koltuk altlarına botoks yaptırdı.

* Bu uygulama nereden geldi aklınıza?
İşimiz hızlı hareket etmeyi gerektiriyor. O sebeple ter bizim için büyük bir sorundu. Bir dergide botoksla ilgili bir yazı okudum. Asıl amacı teri önlemekmiş. Küçük bir araştırmanın ardından, bu işe ikna oldum.

* Garsonlarınız ikna oldu mu? Çekinmediler mi?
Garsonlarımızı bilgilendirdim ve doktorlarla görüştürdüm. İçleri rahat etti ve uygulama öyle yapıldı. Yani hep birlikte karar verdik.

'DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM'
* Ya istemeyen, karşı çıkan olsaydı?
Olmadı. Ben zaten hiçbirine dayatmadım. İşini daha iyi yapmak isteyen çocuklar hepsi.

* Ne zaman yaptırdınız botoksu?
3 ay oldu. 7-8 ay kadarmış etkisi. Devam etmeyi düşünüyorum. Zararını gören, şikâyet eden olmadı.

* Şikâyetler üzerine mi bu konuya bu kadar eğildiniz?
Evet. Önemli olan yapıcı eleştiri. Ben de o eleştirileri değerlendirdim. Müşterilerimize diyoruz ki; tenkit etsinler ama terk etmesinler.

* Deodorant sıksalar ya da günde 2 defa duş alsalar?
Hayır. Deodorant tam tersine etki yaratıyor. Parfüm de terli vücutta çok daha ağır bir koku yaratıyor. Aktif çalışırken birkaç defa duş almak mümkün değil.

* Başka ilginç uygulamalarınız oldu mu?
Mesela çok daha önce şeflerimi toplayıp manikür pedikür, tıraş yaptırdım. Bıyıklarını sakallarını kestirdim. El ayak bakımları yapıldı. Ama eşleri beğenmemiş; bıyıkları gitti diye!