kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Redford 7 yıl sonra yeniden yönetmen koltuğunda

Başrollerinde Redford'ın yanı sıra; Tom Cruise ve Meryl Streep'in oynadığı 'Arslanı Kuzulara' yarın gösterime giriyor. Filmin güçlü senaryosu Redford'ı, 7 yıl sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturtuyor ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Redford 7 yıl sonra yeniden yönetmen koltuğunda
"Eğer bu sadece bir savaş filmi olsaydı benim için hiçbir çekiciliği olmayacaktı. Çünkü savaşın içeriği ve anlamı zamanla değişiklik gösterir. 'Arslanı Kuzulara'da (Lions for Lambs) beni çeken çok kişisel üç hikayeyi bir araya getirirken kullanmasıydı. Bu film medyanın, eğitimin, politikacıların rolünü ve Amerika'da gençliğin içinde bulunduğu durumu işliyor" diyor filmin yönetmeni Robert Redford.

Soruları yanıtlıyor
Washington'daki güç dengeleri, bir habercinin büyük baskı altında hazırladığı haberi, iki cesur askerin nefes kesici hikayesi, Amerikan gençliğinin günümüzde özgürlük ve demokrasiye bakış açısını harmanlayan film; sorular ve cevaplar ile karşımıza çıkıyor. Filmin başrol oyuncularından Meryl Streep ise; hayatın seçimlerden ibaret olduğunu ve bu filmin de kesinlikle insan doğasının bu en zor yüzünden yola çıktığını anlatıyor. Her ne kadar Redford, yedi yıldır yönetmenliğe ara vermiş olsa da senaryo masasına geldiğinde; Matthew Michael Carnahan'nın senaryosunun herşeye yeniden başlamaya değer bir içeriğe sahip olduğunu söylüyor. Filmin hikayesinin bir bölümü Amerika'da, bir diğer bölümü Amerika'dan çok uzaktaki Afganistan'da geçiyor olsa da; filmin yapımcıları çekimleri hızlı bir şekilde tamamlayabilmek için, filmi Güney Kalifornia'da kurulan sette tamamlamışlar. Kamera arkasındaki ödüllü ekip, Simi Vadisini kısa zamanda Afganistan sınırındaki dağlara çevirmişler.