kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öznur Kula,SemihaBerksoyrolünüüstlenecek.

Fikret Mualla'nın hayatına ilgi yok!

AA
Ressam Fikret Mualla ile Türk Edebiyatı'nın 60 yılını anlatan 'Renklerde Kaybolan Hayat' adlı filmin yönetmeni Metin Güngör: Türkiye'nin bu projeye sahip çıkması gerekiyor!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Fikret Mualla'nın hayatına ilgi yok!
'Harry Potter' ve 'Da Vinci Şifresi' gibi Hollywood yapımlarının görsel efektlerine imza atan senarist-yönetmen Metin Güngör, Fikret Mualla'nın hayatını konu alan 'Renklerde Kaybolan Hayat' adlı filmin çekimlerini; ilgisizlik nedeniyle 2.5 yıldır sürekli ertelediğini söyledi. Bu proje için 'Yıldız Tozu' (Stardust) filminin görsel efektlerini yaptıktan sonra iki ay ücretsiz izin aldığını anlatan Güngör, "Kamu ve özel sektörden destek gelmemesine çok şaşırdım" dedi. Eylülde yapmayı planladığı çekimleri nisana erteleyen Güngör, şunları anlattı:

Sahip çıkmalıyız
"Bu projeye Türkiye'nin sahip çıkması lazım. Nasıl bir Van Gogh'a Hollanda, Picasso ve Dali'ye İspanya sahip çıkıyorsa, bizim de Fikret Mualla'ya sahip çıkmamız lazım. Çünkü dünyada isim yapan Türkiye'den tek ressam o. Film, Türkiye'nin yarım yüzyıllık sanat tarihini, kültürünü anlatıyor. Fransa ve Almanya bu projeyle Türkiye'den daha çok ilgileniyor."

Farklı yaşlara farklı oyuncU
Strasbourg'da oyunculuk eğitimi aldığını belirten Güngör, Fikret Mualla'nın 30-40 yaşlarını kendisinin, 50'li yaşlarını ise babası Türk, annesi Yunan olan Fransız bir aktörün oynayacağını açıkladı. Metin Güngör, 'Renklerde Kaybolan Hayat'ta; Nazım Hikmet'i Mehmet Tokat'ın, Neyzen Tevfik'i Cüneyt Arkın'ın, Fikret Adil'i Atilla Saral'ın, Abidin Dino'yu Turan Özdemir'in ve Semiha Berksoy'u Öznur Kula'nın oynayacağını da sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları