kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yılın ilk karı

Yeni Haber
Edirne ve Kırklareli'nde mevsimin ilk karı yağdı. Edinilen bilgiye göre, Trakya'da yılın ilk karı Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerine düştü. Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal ve Ömeroba köyünde, kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Balaban ve Haldibey köylerinde de
akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu.

ULUDAĞ'IN YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZLARA BÜRÜNDÜ

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hafif şekilde yağın kar nedeniyle Uludağ'ın yüksek kesimleri beyaza büründü.

Beyaz zirvede sabah saatlerinde başlayan kar yağışının gün boyunca aralıklarla hafif şekilde devam edeceği bildirildi. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, halen hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu Uludağ'da kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, yerin kar tutmaması nedeniyle henüz ölçüm yapılmadığını kaydetti.

KARTEPE'DE KAR KALINLIĞI 5 CM'E ULAŞTI

Kocaeli'nin kayak merkezi olan Kartepe'de yılın ikinci karı yağmaya başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar devam ediyor. Kar kalınlığı 5 cm'e ulaştı.

İki gün önce Kocaeli'de başlayan yağış, belli aralıklarla devam ediyor. Havaların iyice soğuması ile alçak yerlerde yağan yağmur, yüksek tepelerde kara dönüştü. Bugün sabah saat 06:00'da 1700 rakımlı İzmit Maşukiye'nin Samanlı Dağları'nda bulunan Kartepe Kayak Merkezi'nde karla karışık yağmur yağmaya başladı. Daha sonra yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kayak merkezinde bulunan The Green Park Hotel yetkilileri, kar yağışının devam ettiği ve kar kalınlığının ortalama 5 cm'e ulaştığını bildirdi.

İstanbul'a 1 saat mesafede bulunan Kayak Merkezi'nde 250 yataklı bir otel ve dünya standartlarında kayak pistleri bulunuyor. Sapanca Gölü ve Körfez'i gören pistlerde kayak severlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Kartepe, ulaşımı, kar kalitesi, pistleri ve çeşitli imkanları ile son zamanlarda Uludağ'ın tahtına aday konumuna geldi. Geçen yıl karın fazla durmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan kış turizmi, bu yıl erken gelen kara seviniyor. Turizmciler, yağışların böyle devam etmesi durumuna sezonu erken açmayı planlıyor.


AA