kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kameramana tacizden 21 yıl

Gökay USANMAZ SABAH
Otomobiline aldığı 5 yaşındaki çocuğa cinsel tacizde bulunan DHA kameramanı Taner Çelik, toplam 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı..
Küçükçekmece Atatürk Olimpiyat Stadı civarındaki boş arazide otomobiline aldığı 5 yaşındaki Y.İ.'ye cinsel tacizde bulunan Doğan Haber Ajansı kameramanı Taner Çelik, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bakırköy Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına 16 aydır tutuklu olarak yargılanan sanık Taner Çelik, mağdur Y.İ.'nin annesi Sabriye İ. ve avukatlar katıldı. Son sözü sorulan Çelik suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi. Kendisine komplo kurulduğu yönünde savunma yapan Çelik, "Ben bu yaşıma kadar düzgün bir aile babası olarak yaşadım. Bu suçlama beni ve ailemi çok mağdur etmiştir" dedi.

TCK ARTIRIMI UYGULANDI
Yeterli delillerin toplandığını ve tanıkların dinlendiğini belirten mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Çelik'i, 5 yaşındaki çocuğu cinsel emelleri için kandırarak hürriyetinden yoksun bıraktığı için 6 yıl, cinsel tacizde bulunduğu için ise 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Toplam 21 yıl hapis cezası veren mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun artırım maddelerini uyguladı. Hapis cezasının yüksek sınırdan verilmesinin gerekçesi olarak cinsel istismar eyleminin çocuğa karşı işlenmesi, hile ile kandırılarak hürriyetinden yoksun bırakılması, mağdurun psikolojisinin bozulması gibi sebepler gösterildi. Geçtiğimiz yıl haziran ayında meydana gelen olayda DHA kameramanı Çelik, Sefaköy'den otomobiline aldığı 5 yaşındaki Y.İ.'yi ıssız bir araziye götürmüş ve cinsel tacizde bulunduğu sırada üç kişi tarafından farkedilince otomobilini bırakarak kaçmıştı. Olayın ardından görgü şahitlerinin ifadeleri ve otomobildeki kimlikler üzerine polis Taner Çelik'i yakalamıştı. Çelik, ifadesinde, otomobilinin çalındığını belirterek suçlamaları reddetmişti.