kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mersin’de anne Fatma Yüce, Kürtçe olarak açıklama yaptı.

Ailelerden sevinç gözyaşı

Sırrıberk ARSLAN - Aliye ÇETİNKAYA - Deniz KARA-Me
Evlatlarının eşlerinin babalarının yolunu gözleyen aileler, dün gelen müjdeli haberle bayram sevinci yaşadı. Kimi kurban kesti, kimi de oğlunun en sevdiği yemekleri yaptı..
PKK'nın Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde kaçırılan 8 Türk askerinin, 2 hafta sonra serbest bırakılması, ailelerinin de yüreğine su serpti. Piyade er Fuat Başoda Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kandil beldesindeki yakınlarını sabah saatlerinde aradı. Almanya'da işçi olarak çalışan ve 7 yıldır gelemediği Türkiye'ye oğlunun kaçırıldığı haberinin ardından gelen baba Fehmi Başoda, "Sabah mutlu haberi duyunca önce inanamadım" diye konuştu. Mersin'de oğlunun serbest kaldığı haberini televizyondan öğrenen er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, Kürtçe yaptığı konuşmada "Oğlumu kurtaranlardan Allah razı olsun. Kurban kesip herkese dağıtacağım" dedi.

İLK İŞ KURBAN KESTİRDİLER
Piyade uzman çavuş Halis Çağan'ın Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yaşayan annesi Sultan Çağan de müjdeli haberi alır almaz dün sabah saatlerinde kurban kestirdi. Gaziantepli er İrfan Beyaz'ın sevinçli babası Halil Beyaz ise, "Oğlum eve geldiğinde yapacağımız ilk iş, aynı çatışmada şehit düşen arkadaşı Mehmet Cücük'ün evini ziyaret etmek olacak" dedi. Niğde'de de piyade çavuş Mehmet Şenkul'un Bor ilçesine bağlı Kızılca Beldesinde oturan ailesi de sevinç gözyaşı döktü. Evin tek erkek çocuğu olan Mehmet Şenkul'un ablaları ve annesi, çavuşun en sevdiği yemek olan sarma yapmaya başladı.

'BİR KARIŞ BİLE VERMEYİZ'
Denizlili er Fatih Atakul'un babası Süleyman Atakul, oğullarından ayrı son 14 günü çok zor geçirdiklerini belirterek, "Şehit anaları bir Fatih kazandı. Bir karış toprağımızı vermeyiz'' diyerek sevinç gözlaşları döktü. Piyade er Özhan Şabanoğlu'nun Hatay'ın merkeze bağlı Güzelburç beldesinde yaşayan babası Bahattin Şabanoğlu da (60), birisi kız 8 çocuğu bulunduğunu, erkeklerden 6'sının Doğu ve Güneydoğu'da askerlik yaptığını anlatarak "Devletime güveniyorum'' diye konuştu. Er İlhami Demir'in Ağrı'nın Özdemir köyünde yaşayan babası Rabih ve annesi Meliha Demir çifti ise, "Oğlumuzun doğduğu gün kadar sevindik" dedi.
Haberin fotoğrafları