kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cehennem Deresi'nde çatışma: 3 terörist öldü

UMUT TÜTÜNCÜ
Şırnak Cehennem Deresi'nde bir mağarada gizlenen teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir korucu şehit olurken, mağarada saklanan teröristlerden üçü öldürüldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cehennem Deresi'nde çatışma: 3 terörist öldü
Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Son olarak da dün, Şırnak Gabar Dağı Cehennem Deresi'nde saklanan bir grup teröristin yakalanması için yürütülen operasyonlarda, Ramazan Birgül isimli bir korucu şehit oldu, 3 terörist de ölü olarak ele geçirildi. Önceki gece saat 03.00 sıralarında Cehennem Deresi ile Dargeçit arasında bir grup terörist belirlendi.

KOMANDOLAR İNDİRİLDİ
Operasyon başlatan askerlerle PKK'lılar arasında başlayan çatışmalar gün boyunca devam etti. Bölgeye Sikorsky ve Kobra helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi. Karadan da yine komandolar PKK teröristlerini kıskaca almaya çalışırken, Sikorsky ve Kobra helikopterler havadan bölgeyi sürekli olarak bombaladı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren teröristlerden üçü bulundukları mağarada ölü ele geçirilirken, çatışmalarda bir korucu da şehit oldu.

ARKADAŞLARININ GÖZYAŞLARI
Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonları aralıksız olarak devam ederken, çatışmanın 3 kilometre yakınında bulunan Yarbaşı köyüne giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlandı. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürerken, şehit olan İdil ilçesine bağlı Üçok köyünden geçici köy korucusu Ramazan Birgül'ün (30) cenazesi, Cehennem Deresi'nden Yarbaşı köyüne traktörle getirildi. Operasyona katılan ve şehit arkadaşlarının cenazesini köye götüren korucular gözyaşlarına boğuldu. Ramazan Birgül'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere İdil Devlet Hastanesi'ne getirildi.