kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Binlerce kişi uğurladı

Ercan SARIKAYA - Güngör KARAKUŞ - Erhan DOĞAN - Ça
Erdal İnönü binlerce kişinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Sevinç İnönü hayat arkadaşına "Güzel insan, canım eşim, güle güle'' yazılı çelenkle veda etti..
Erdal İnönü'nün cenazesi cumartesi günü Ankara'da düzenlenen devlet töreninin ardından dün İstanbul'da toprağa verildi. Prof. Dr. Erdal İnönü'nün Amerikan Hastanesi morgundan alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, Teşvikiye Camisi'ne getirildi. İnönü'nün üzeri kırmızı beyaz karanfillerle donatılan naaşının önüne fotoğrafı ve eşi Sevinç İnönü'nün çelengi konuldu. Öğle vakti kılınan namazın ardından imam ''Atatürk'ün yakın silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün oğlu Erdal İnönü'nün çok kıymetli bilim ve devlet adamı olduğunu'' ifade ederek, helallik istedi. İnönü'nün naaşı, törene katılanların alkışları arasında Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'ne kadar omuzlarda taşındı.

MEZARLIĞA YÜRÜDÜLER
İnönü'nün naaşı, cenaze aracına konulurken yaklaşık 2 bin kişi Zincirlukuyu Mezarlığına kadar yürüdü. Dualar ve alkışlarla aile mezarlığına defnedilen İnönü'nün mezarına, fahri hemşerisi olduğu İzmir Dikili ve babasının memleketi Malatya'dan getirilen toprak konuldu.

HERKES ORADAYDI
Camideki törene, Başbakan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nazım Ekren, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile Sırrı Sakık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DİSK Genel Başkanı Süleymen Çelebi, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun yanı sıra Ercan Karakaş, Nurettin Sözen ve Güler Sabancı'nın da aralarında yer aldığı birçok ünlü isim katıldı.
Haberin fotoğrafları