kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rektörlük yarışı

NERGİS DEMİRKAYA ANKARA
Hacettepe, Galatasaray ve Selçuk üniversitelerinde yeni rektör adayları bugün yapılacak seçimle belirlenecek..
Hacettepe, Galatasaray ve Selçuk üniversiteleri yeni rektörlerini arıyor. Bugün sandık başına gidecek öğretim üyeleri 4 yıl görev yapacak yeni rektör adaylarını belirleyecek. Görev sürelerini doldurdukları için Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tunçalp Özgen ve Galatasaray Üniversitesi Rektörü Duygun Yersuvat rektörlüğe veda edecek. Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan ise ikinci kez rektör olmak için destek isteyecek.

YARIŞ ÜÇ ADAY ARASINDA
10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de doktorluğunu yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Tunçalp Özgen'in görev süresi 23 Kasım'da sona erecek. İki dönemdir görev yapan ve yeniden aday olamayan Özgen'in koltuğu için 9 aday yarışacak. Yaklaşık 30 bin öğrenci, 4 bin akademik personelle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Hacettepe'de bugüne kadar rektörler Tıp Fakültesi'nden seçildi. Yeni dönemde 9 rektör adayının 7'si de Tıp Fakültesi'nden çıktı. Seçimin Rektör Özgen'in de destek verdiği konuşulan Hastaneler Genel Direktörü Uğur Erdener, Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanlığı görevini de yürüten Murat Tuncer ve Türk Tabipleri Birliği yöneticiliği de yapan Hacettepe Tıp Fakültesi eski dekanı İskender Sayek arasında geçmesi bekleniyor. Rektör Yardımcıları Erol Belgin ve Hasan Bayhan'ın yanı sıra Zafer Hasçelik, Ahmet Özenç, Sinan Beksaç, Süleyman Yıldız da seçimde şanslarını deneyecek diğer adaylar. Galatasaray Üniversitesi'nde Duygun Yarsuvat'tan boşalacak rektörlük koltuğu için 3 aday yarışacak. 140 öğretim üyesi rektör adayları Köksal Bayraktar, Ahmet İnsel ve Ethem Tolga arasında tercihlerini gösterecek.

OKUDAN'IN ŞANSI FAZLA
6 adayın yarışacağı Konya Selçuk Üniversitesi'nde ise en güçlü aday bir dönemdir rektörlük görevini yürüten Süleyman Okudan. Tıp Fakültesi'nden Giray Karalezli ile Sefa Kapıcıoğlu, Veterinerlik Fakültesi'nden Mehmet Nizamlıoğlu, Mühendislik Fakültesi'nden Ferruh Yıldız ve Kimya Bölümü öğretim üyesi Mustafa Pehlivan da diğer adaylar olacak.