kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir aşk çocuğu istiyorum

Müzikte 20 yılı geride bırakan Şebnem Ferah: Anne olmak hayatımın ana amacı değil ama 'olsa fena olmaz' diyorum. Ben aslında dünyaya bir aşk çocuğu getirmek istiyorum.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Bir aşk çocuğu istiyorum
Rock müziğin güçlü yorumcusu Şebnem Ferah, bir müzikal yazmayı ve onu sahnelemeyi çok istediğini söyledi. "50 yaşına geldiğimde nasıl bir hayatım olacağını düşünüyorum. Emeklilik dönemimde bir çocuğum olsun isterim" diyen Ferah; sanat hayatının 20'nci yılında; hakkında merak edilenleri anlattı:

HAYALİM MÜZİKAL YAZMAK
* Bana bir görev verin; onu hemen yapıp mümkünse iki saat önce teslim etmekten büyük haz alırım. Babamın disiplininden kaynaklanan bir şey. Çalışmaktan hiç yılmayan biriydi. Severek yaptığım bir iş olursa, hiç yorulmayacağımı bana aşılayan babamdı.

* Aslında en çok istediğim şey, çok uzun olmayan bir müzikal yazmak ve onu projelendirmek. Fakat bu, o kadar zor ki! Bunun bir kere tiyatro kısmı da var. Tiyatro konusunda kimden yardım alabileceğimi ise bilmiyorum.

*
Kendimi özellikle bir şeylerden saklayan biri değilim. Yüzgöz olmayı, laçka ilişkileri sevmem. Ün; benim sonradan tecrübe ettiğim, öğrendiğim ve hâlâ tam olarak adapte olamadığım, çok da sevmediğim bir şey.

* İlk albümümü yaparken bile klasik şarkıcı ve hayran ilişkisinden, 'hayran' lafından çok hoşlanmayan biriydim. İmza vermektense kısa ama sıcak bir sarılma beni daha mutlu eder. Yine de hayranlarıma müteşekkirim.

*
Evde sadece kendine müzik yapmakla bunu birilerine sunmak ve kabul görmek arasında gerçekten fark var. Bütün o insanların evine, beynine giriyorsun. Ben çok güzel bir duyguyla sahneden indiysem; herkes evine o duyguyla gitmiş olsun istiyorum.

* Aile kurmak hayatımın ana amacı değil ama bazen "Acaba 50 yaşına geldiğimde nasıl bir hayatım olacak?" diye düşünüyorum. Bir gün müzik yapmıyor olacağım, emekli olacağım. O zaman da mutlaka birileriyle bir şeyler yaşamak isteyeceğim. O zaman bir çocuğumun olmasını arzu ederim.

*
Geriye dönüp 'Keşke bir çocuk yapsaydım' demek istemiyorum. Bir gün yalnız kalmayayım diye çocuk yapmaktan söz etmiyorum. İleride onun ihtiyacını hissedebileceğimi ve iyi bir anne olabileceğimi düşünüyorum.

'OLSA İYİ OLURDU' DİYORUM

* Şu anda bir çocuğum olsa, ona bütün yaşadıklarımı anlatabilsem mutlu olurum. Ama bu, hayatımın ana amaçlarından biri olmaktansa, 'olsa fena olmaz' diye hissettiğim şeylerden biri. Çok istesen şimdi yaparsın zaten!

*
Ben gerçekten dünyaya bir aşk çocuğu getirmek, biriyle o çocuğun büyüdüğünü izlemek istiyorum. İnsanın aşkı hayatta bir-iki, hadi bilemedin üç kez yaşayabileceğini zannediyorum. Yaş ilerledikçe bunu daha da zor hayata geçirir oluyorsun. (Rolling Stone)