kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Düğün çorbası

Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekinceye kadar pişirin. 5 bardak su ilavesiyle kısık ateşte, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu, limon suyunu, yumurtayı, tuzla çırpın ve et suyuyla ılıttıktan sonra çorbaya ilave edin. Un kokusu gidene kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti

* 1 yumurtanın sarısı

* 3 çorba kaşığı un

* 1 limonun suyu

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

* Tuz

* Yeterince su