kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ruslara satılan paket turlar % 80 zamlandı'

OTİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bektaş, petrol fiyatlarındaki artış bahanesi ile Rusya'ya satılan turların yüzde 80 zamlandığını söyledi..
Petrol fiyatlarındaki artışla birlikte uçak fiyatları artınca şirketler paket turlarını yeniden gözden geçirmeye başladı. 1992 yılından beri toplam 9 şirket ile faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden biri olan OTİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, "Avrupalı turistin tur paketlerinde bir artış yokken, BDT'den(Bağımsız Devletler Topluluğu) gelen turiste özel yüzde 50 zam yapıldı. Bir de artan petrol fiyatlarıyla bilet ücretleri de yüzde 30 artınca, daha şimdiden tur paketleri yüzde 80 zamlandı" dedi. Bu durumun çok büyük bir risk olduğunun altını çizen Bektaş, "Rus turistler çok bilinçli. Türkiye'deki tur paketlerinin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu yüzde 80'lik artışı onlara açıklamakta zorlanacağız" diye konuştu. Rusya pazarındaki turist artışının yaklaşık yüzde 30'lar civarında olduğunu belirten Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplam turist sayısındaki artış BDT merkezli turistten kaynaklanıyor. Avrupa pazarındaki gerileme halen devam ediyor. Hal böyleyken, kendi elimizle fiyatları yükselterek, Rusya pazarını vurmamız gerekiyor. Bu konuda sektörün çok daha fazla hassasiyet göstermesi lazım. Bizim de otellerimiz var. Ama biz 2008 fiyat artışlarını yüzde 15 seviyesinde tuttuk. Fiyat artışlarında makul davranmak gerekli."

MISIR'LA KENDİMİZİ VURUYORUZ
Tezkerenin geçmesiyle rezervasyonlarda bir düşmenin söz konusu olmadığını belirten Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Biz mümkün olduğu kadar sezonu uzatmaya çalışıyoruz. Acenteler kendi elimizle BDT için alternatif Mısır destinasyonunu yarattık. Bu yüzden olası bir operasyon durumunda zaten turist sezonunu kapatmış ve Mısır'da olacak" dedi. Bektaş, şöyle devam etti: "Terör olaylarını gerek bu yıl gerekse 2008 yılında turizm için bir sorun olarak görmüyoruz. Kuzey Irak'a yönelik olası bir sınır ötesi operasyonunu ise bir millet sorunu olarak görüyoruz. Açıkçası olası bir operasyon için firma olarak bir B planımız yok."