kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Desa, Samsonite ile ortak oldu

Yeni Haber
Desa, Türkiye, Suriye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve KKTC pazarlarında Samsonite ürünlerinin satış, pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini üstlenen Birleşik Seyahat Ürünleri Satış Pazarlama A.Ş.'nin yüzde 60'ını, 10.5 milyon euro bedelle Samsonite'a sattı.

Ortaklık kapsamında ilk etapta 7 Desa mağazası, Samsonite mağazası oldu. Satış ve ortaklıkla ilgili düzenlenen basın toplantısına Samsonite CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Marcello Bottoli, Samsonite'ın Avrupa Başkanı Arne Borrey ve Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet katıldı.

"TÜRKİYE'DE ÜRETİM YATIRIMI YAPACAĞIZ"

Samsonite CEO'su Marcello Bottoli, Desa ile ortaklığın yaratacağı sinerji sayesinde, Türkiye'nin komşu ülkelerinde yenilikçi ürünlerle lider olmayı hedeflediklerini, bunun Samsonite'ın global büyümesine olumlu katkı yapacağını dile getirerek, "Türkiye, Samsonite'ın ortaklık gerçekleştirdiği İtalya ve Rusya'dan sonraki üçüncü Avrupa ülkesi. Tüm talep segmentlerine uygun olarak geliştireceğimiz ürünlerle Türkiye'nin yanı sıra komşu ülkelerinde de liderlik hedefliyoruz" diye konuştu.

Satışlarının yüzde 3'ünü ar-ge'ye ayırdıklarını ifade eden Bottoli, Türkiye'yi imalatçı olarak düşündüklerini ve üretim yatırımı yapmayı planladıklarını söyledi.

"DESA'YA 10.5 MİLYON EURO NAKİT GİRİŞİ OLDU"

Desa Deri Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet de 24 yıldır Samsonite ürünlerinin Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olduklarını ve bunun artık ortaklık düzeyine taşındığını belirterek, ortaklık kapsamında açılan mağazaların adının "Samsonite Türkiye" olacağını kaydetti.

Türkiye'nin genç nüfusu ve ihtiyaçları ile Avrupa coğrafyasındaki konumunun Samsonite yetkililerini cezbettiğine dikkat çeken Çelet, "Samsonite ile anlaşmamız gereği, şirketin yılsonu edindiği toplam karın minimum yüzde 40'ı temettü olarak dağıtılacak. Aktif kaynak yaratan bir iştirak olması açısından ilerisi için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu ortaklığın Desa'ya sağladığı nakit girişi 10.5 milyon euro oldu. Ayrıca ortaklığın satış sonrası servisini de Desa verecek ve bunu Samsonite'a fatura edecek. Bugüne kadar satış sonrası servis harcamalarını kendimiz karşılıyorduk" diye konuştu.

"2008'DE MAĞAZA SAYIMIZ 100'E ÇIKACAK"

Çelet, Turquality'den devlet desteği alan tek deri firması olduklarını belirterek, 2007'yi 60 mağaza ve 85 milyon dolarlık ciroyla kapatacaklarını söyledi. 2008'de mağaza sayılarının 100'e çıkacağını ve Prada markasıyla 2008 sonuna kadar bir anlaşma imzalandığını ifade eden Çelet, aşırı değerli TL nedeniyle satış organizasyonlarını yüzde 70 iç piyasa, yüzde 30 ihracat şeklinde realize ettiklerini ve 2008 yılında en az 37 milyon dolarlık ihracat yapmayı planladıklarını kaydetti.

(ANKA)