kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dr. Jürgen Föhrenbach - Aclan Acar

50 yıllık köklü bir grubuz artık sanayide de varız

ÖZHAN TEZEL
Doğuş Holding'in yedi alanda faaliyet gösteren 50 yıllık bir topluluk olduğunu vurgulayan Aclan Acar, "Türkiye'ye güveniyoruz. Artık üretimde de Doğuş Grubu olarak varız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
50 yıllık köklü bir grubuz artık sanayide de varız
Doğuş Grubu'nun bankacılıktan medyaya, inşaattan otomotiv sektörüne kadar yedi iş kolunda faaliyet gösterdiğini söyleyen Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, "Türkiye'nin en köklü gruplarından biriyiz. 50 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'ye güveniyoruz. Otomotiv sektöründen başlayarak artık sanayici olduk, üretime geçtik. İleride Türkiye temsilciliğini yaptığımız Volkswagen Grubu da Türkiye'de üretim yapmak isterse ortak olarak bizi seçecektir" şeklinde konuştu.

FABRİKA TİRE'DE OLACAK
Avrupa'nın ikinci büyük treyler üreticisi Krone ile birlikte 35 milyon dolarlık yatırım yapma kararını duyurmak için düzenlediği basın toplantısında konuşan Acar, Doğuş Otomotiv'in artık sanayici olduğunu, tam kapasite ile 2009 başında faaliyete girecek olan treyler fabrikasını İzmir Tire'de kuracakları açıkladı. Acar, iki vardiyada toplam 400 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti. Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak 200 bin metrekare alana sahip tesiste 10 bin treyler kapasiteli üretim gerçekleştirilecek. Yapılacak üretimin yüzde 80'i ise Türkiye coğrafyasına yakın bölgelere ihraç edilecek. Krone-Doğuş antlaşması sonrasında düzenlenen basın toplantısında söz alan Aclan Acar, Türkiye'nin en modern treyler tesisini kuracaklarını söyledi. Acar, "Krone ile ihracata dayalı üretim yapacağız. Türkiye ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağız. Artık otomotiv değer zincirinin üretim alanında da yer alacağız. İzmir'e yatırım için herhangi bir teşvik almadık" dedi. Doğuş Otomotiv yaklaşık 6 bin adetlik treyler pazarında, şimdilik distribütörlüğünü yaptığı Krone ile yüzde 10'dan fazla bir pazar payına sahip.