kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ekren, bir kez daha 'tek ses' uyarısı yaptı

BÜLENT AYDEMİR ANKARA
Ekonominin Koordinatör Bakanı Ekren, ekonomiden sorumlu bakanlardan farklı açıklamalar gelmesinden rahatsız. Ekren, "Önce biz değerlendirelim basın da peşimizden koşmaz" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ekren, bir kez daha 'tek ses' uyarısı yaptı
Ekonominin Koordinatör Bakanı Nazım Ekren, KDV ve prim indirimi, yapılacak zamlar konusunda ekonomiden sorumlu bakanlardan farklı açıklamalar gelmesinden rahatsız oldu. Ekonomi yönetimi arasında tek seslilik sağlanması için harekete geçen Ekren, "Bireysel bakış, kurumsal bakış olması mümkün. Ancak önce kendi içimizde değerlendirmeliyiz. Daha sonra belli periyotlarla ortak açıklamalar yapacağız. Belki basına malzeme çıkmayacak ama hep birinin peşinden koşmak zorunda kalmayacaksınız" dedi. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Aslında KDV indirimleri için son derece erken, indireceksek istihdam ve arz yönlü kesimlere ağırlık verilmeli. Şu aşamada sigorta primlerinde indirim yapamayız. Çünkü onun için gerekli imkânımız yok. Onun yerine istihdam üzerindeki idari yükleri aşağı çekeriz" açıklamaları ekonomi yönetiminin ayrı tellerden çaldığı yorumlarına neden oldu. Bu değerlendirmelerden rahatsız olan Ekren, faizlerin düşürülmesi, istihdamda vergi yükünün azaltılması, gelir artırıcı önlemler, vergi oranlarının düzenlenmesi, KDV indirimi, elektrik zammı gibi hassas konularda, "tek elden, ortak görüş" politikasının izlenmesini istiyor.

ÖNCE BİZ DEĞERLENDİRELİM
SABAH'a konuşan Ekren, SSK priminde 5 puanlık indirime gidilmesine ilişkin çalışmalar konusunda, "Kendi içimizde bir değerlendirelim, ondan sonra herkes kendisiyle ilgili kısmı söylesin. Yani bireysel bakışı, kurumsal bakışı olması mümkün. Mehmet Bey (Şimşek), Zafer Bey (Çağlayan) ve Kemal Bey (Unakıtan) ile de oturalım. Son Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında bunu çok fazla konuşamadık. Önce kendi içimizde bir değerlendirmelim" dedi. Basına yapılacak açıklamalarda modeli çizen Ekren, "Belki size malzeme çıkmıyor ama hep birimizin peşinde koşmak zorunda kalmayın. En güzeli bir toplantı yapalım. Orada ne istiyorsanız sorun, biz de işimize devam edelim. 21 Kasım'daki EKK toplantısından sonra bunu yapabiliriz" dedi.