kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜRVAK Sinema ve Televizyon Eğitim Merkezi’nde erkek öğrenciler azınlıkta.

İş garantili televizyon eğitimi

Bülent İPEK
Türker İnanoğlu'nun sektöre kalifiye eleman yetiştirmek için kurduğu 'Sinema ve Televizyon Uygulamalı Özel Eğitim Merkezi' dokuz yaşında..
İLİŞKİLİ HABERLER
İş garantili televizyon eğitimi
Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu tarafından, televizyon ve sinema sektörüne eğitimli eleman yetiştirmek için kurulan, 'TÜRVAK Sinema ve Televizyon Uygulamalı Özel Eğitim Merkezi' dokuzuncu eğitim yılına başladı.

Bitiren çalışıyor
Okulun kurucusu Türker İnanoğlu, mezunlarının iş bulma sorunu olmadığını vurgulayarak şu bilgileri verdi: "Hem sinema sektörü, hem de televizyon piyasası son yıllarda hızla büyüdüğü için yetişmiş eleman açığı da artıyor. Bizim mezunlarımızın yüzde doksanı sektörde çalışmaya başladı ve çalışıyor." 11 aylık eğitimin ardından öğrencilerini meslek sahibi yapan okulda teknik eleman programlarıyla birlikte; oyunculuk, sunuculuk- spikerlik, yönetmenlik, yapımcılık, senaryo yazarlığı gibi farklı alanlarda da ders veriliyor. Türkiye'nin ilk ve tek 'Sinema-Tiyatro Müzesi' de TÜRVAK bünyesinde eğitim gören öğrencilere araştırma imkanı veriyor. Müzede; 40 bin kitabın yer aldığı bir kütüphane, vizyon filmlerinin gösterildiği sinema, kömürlü sinema projeksiyon cihazları bulunuyor.
Haberin fotoğrafları