kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani: PKK ile bu tarafta çatışmasınlar

K. Irak yönetimi dün toplanarak PKK'yı ve sınır ötesi operasyonu ele aldı. Barışçıl çözüm istediklerini belirten Barzani çatışmaların Kuzey Irak topraklarına taşınmasına razı olmadıklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Barzani: PKK ile bu tarafta çatışmasınlar
Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) siyasi büro yetkilileri, olası sınır ötesi operasyon ile ilgili Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani başkanlığında toplantı yaptı. Erbil'e bağlı Selahaddin kasabasında yapılan toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Mesud Barzani soruna barışçıl çözüm istediklerini söyledi. Barzani Türkiye'yi kastederek "PKK ile çatışmak istiyorlarsa bu tarafta çatışmasınlar. Biz çatışmaları bu tarafa taşımalarına razı değiliz" dedi. Barzani, PKK'yı ele aldıkları toplantıda "Kürt siyasi partiler olarak bir komisyon kurduklarını, komisyonun Irak meclisinde temaslarda bulunacağını, ayrıca Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri El Maliki ile görüşeceğini" söyledi.

'TÜRKİYE HAZIR DEĞİL'
"PKK sorununda bir taraf olmadıklarını" belirten Barzani, soruna Türkiye ile birlikte bir çözüm yolu bulmak istediklerini ifade etti. "Ancak Türkiye'nin bu teklife hazır olmadığını" iddia eden Barzani "Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle neden uzlaşmayı reddettiğini anlamadıklarını" söyledi. Barzani, "Türkiye'ye barış ve dostluk eli uzattıklarını" da belirterek, "Dostlukla tüm problemleri çözebiliriz. Ama tehditle olmaz. Bu tehditlerden hiçbir çözüm yolu çıkmaz" diye konuştu.