kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KAZANIN NEDENİ BİLİNMİYOR... İki Türk denizcinin öldüğü, 6'sının da kaybolduğu kaza, Danimarka açıklarında meydana geldi. Yetkililer kaza nedeninin henüz kesinlik kazanmadığını belirterek, yaralı olarak kurtarılan üç denizcinin bilgisine başvurdu.

Baltık'ta facia: 4 türk ölü, 4 kayıp

Sadi TEKELİOĞLU KOPENHAG - Yalçın BEL İsmet ACAR
Danimarka açıklarında batan Slovakya bandıralı kuru yük gemisinin 11 Türk mürettebatından dördü hayatını kaybetti. Üç gemici kurtarılırken, dört gemici ise halen kayıp. Ancak gemicilerin sağ olma ihtimalinin düşük olduğu belirtildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baltık'ta facia: 4 türk ölü, 4 kayıp
Pazar günü Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın güneyinde bulunan Falster Adası açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle alabora olan ve iki Türk denizcinin yaşamını yitirdiği Ömer N. adlı kuru yük gemisinde mahsur kalan 4 denizciye hâlâ ulaşılamadı. Polonya'nın Gdynia limanından aldığı gübre yükü ile Fransa'ya doğru seyretmekte olan Slovakya bandıralı gemi bilinmeyen bir nedenle pazar öğleden sonra alabora oldu. Kazada çarkçıbaşı İlhan Özbakır (54) ile gemide silici olarak görev yapan eşi Fatma Nadide Özbakır (54) ile ismi öğrenilemeyen iki kişinin cesetlerine ulaşıldı. Üç denizci ise kurtarıldı. Olay öncesinde S.O.S vermeyen geminin 11 kişilik mürettebatının tamamının Türk olduğu da belirtildi.

NİYE S.O.S VERMEDİ?
Danimarka sahil güvenlik yetkilileri kaza nedeni konusunda açıklama yapmazken, geminin neden S.O.S vermediği konusunda hastanede tedavi altında bulunan üç Türk denizciyi sorguluyorlar. Kazanın hemen ardından Abdullah Faruk Balçık, Erol Aytaç ve Ömür Arslan adlı denizciler yakından geçmekte olan bir Rus gemisi tarafından kurtarılmıştı. Nyköbing şehrinde tedavi altında bulunan 3 denizcinin, gemi kaptanının da dalgalara kapılarak yaşamını yitirdiğini söyledikleri açıklandı.

ÜMİTLER AZALIYOR
Denizin fırtınalı ve suyunun bulanık olması nedeniyle güçlükle gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarından dün akşama kadar sonuç alınamazken Danimarkalı kurtarma ekiplerinin son olarak hortumlu dalgıçlarla gemiye ulaşmaya çalıştıkları belirtildi. Dalgıçların bu esnada hayati tehlike atlattıkları da kaydedildi. Ancak dün akşam saatlerinde yapılan incelemelerde geminin tamamen suyla dolduğu ve kayıp denizcilerin gemide olsa bile ölmüş olabilecekleri açıklandı.
Haberin fotoğrafları