kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hukuk mezunu olan Fırat Anlı DTP'li belediyelerde Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilin kullanılacağı açıklamaları ile gündeme geldi.

DTP'de Anlı ile Ayna dönemi

Hazal ATEŞ / ANKARA
Türk'ün aday olmama kararı sonrasında DTP'nin başına Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna geliyor..
Demokratik Toplum Partisi (DTP) yönetimi, partinin başına Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile eş başkan adayı olarak Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın getirilmesi konusunda uzlaşmaya vardı. DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtalan, "Hepimizin gönlündeki Başkan Ahmet Türk'tür. Ahmet Bey, hasta olması nedeniyle başkanlık görevini yürütemeyeceğini parti kurullarına sundu. Fırat Bey'in ismi konusunda da konsensüs sağlandı" dedi. DTP Grup Başkanvekili Sefahattin Demirtaş da, "Partimizde kişi dönemi yoktur. Türk, grubumuzun başkanıdır. Delegasyon Fırat Anlı'yı istedi" açıklamasını yaptı. Diyarbakır'da "Demokratik Toplum Kongresi" ni toplayan DTP, daha önce 28 Ekim'de yapılacağı duyurulan olağanüstü kongresini de 8 Kasım'da gerçekleştirecek. Genel başkanlık seçiminin yapılacağı kongrede, Grup Başkanı Ahmet Türk, rahatsızlığı nedeniyle adaylığını koymayacak. Diyarbakır'da 500 delegenin, "Türkiye'de idari ve siyasi reform", "Yeni Anayasa" başlıkları altında Kürt sorununa ilişkin aldığı kararlar ve parlamentoda izlenecek strateji, Ankara'da yapılacak olağanüstü kongrenin gündemine "Siyasi Tutum Belgesi" adı altında getirilecek.
Haberin fotoğrafları