kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşte çocuk tacirleri

Afrikalı 103 çocuğu uçakla kaçırırken yakalanan Fransız yardım kuruluşu çalışanlarının, çocukları çikolata vererek kandırdıkları ve 6 bin Euro'ya Avrupalı ailelere satmayı planladıkları ortaya çıktı..
Afrikalı 103 çocuğu Fransa'ya kaçırmak üzereyken Çad'da yakalanan Fransız sivil toplum örgütü elemanı 9 kişinin bisküvi, şeker ve çikolata ile kandırdıkları çocukları 6'şar bin Euro'ya Avrupa'nın değişik ülkelerindeki ailelere satacakları belirtildi. 3 gün önce Çad'dan Paris'e gitmek üzereyken tutuklanan Zoe's Ark adlı kuruluş elemanlarının, "Çocuklar Sudan'ın Darfur bölgesinden. Savaşta anne ve babaları ölmüş. Bakmak için onları Fransa'ya götürüyorduk" iddiası da asılsız çıktı. Çad polisi, yaşları 1 - 9 arasında değişen bütün çocukların Çadlı olduklarını, Fransız ve Belçikalı ailelere satılmak üzere kaçırıldığını belirledi. Polis ayrıca, çocukların bindirildiği İspanyol uçağının 7 kişilik mürettebatının da halen gözaltında bulunduğunu duyurdu.

KINAMA GELDİ
Fransız hükümeti ise, Zoe's Ark adlı yardım kuruluşunun yaptıklarını kınayarak, "Bu olay hem yasadışı hem de kabul edilemez büyük bir sorumsuzluk" açıklamasında bulundu. 9 Fransız vatandaşının Çad mahkemelerinde yargılanacağı açıklandı.

DIŞ HABERLER
Haberin fotoğrafları