kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

"Hari"

"HARİ .." dedim de, sonundaki "ka"yı koyamadım.. Çünkü filmin ikinci yarısı, birinci yarıdaki o harika girişi ve açılımı tamamlayamadı.. Başında ve ortasında insanı avcunun içine alan Kefaret (Atonement) finale yaklaşırken durağanlaştı, temposunu, ritmini kaybetti.. İlk yarı, 10 üzerinden 10'du defterimde.. İkinci yarıya 4.5'tan 5 verdim güç bela..
Ama sizlere tavsiyem, Kefaret'i görmeniz.. Yeni sezonun liste başı bu şimdilik.. En favori filmi..
İkinci Dünya Savaşı öncesi İngilteresinde, biri genç kız, öteki ergenliğe yeni adım atan iki kız kardeşin ayni oğlana tutulmasıyla başlıyor film.. Küçük kız, ablasıyla sevişirken bastığı oğlana iftira atıp hapse düşmesine yol açıyor. Oğlan da başlayan savaşa katılmak koşuluyla hapisten çıkıp Alman cephesine gidiyor. Film de orda duruyor zaten..
Saorsie Ronan..
Bu kızı, geçen hafta "Kadının Olamam"da Michelle Pfeiffer'in kızı rolünde izlemiştik.. İyi kız rolünde çok çok iyiydi.. Kötü kız rolünde Oscarlık.. Oyunculuğu insanı büyülüyor.. Genç kızlığını oynayan Ramola Garai'ye de, yaşlılığını canlandıran muhteşem Vanessa Redgrave'e de fark atıyor, o derece.. (Hikâyemiz 1935'te başlayıp, 1999'da sona eriyor.)
Ablada, Keira Knightley, savaş öncesi dünya tatlısı.. Hemşire olduktan sonra kayıp bence..