kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

TRT Genel Müdürü'ne açık dilekçe!..

BEN böylesi utanç verici, böylesi seyirci ile alay eden, böylesi laf ola yapılan bir naklen yayın daha izlemedim. Eğer bu yayını TRT'den satın alıp nakleden dünya televizyonu varsa, o ülkelere de rezil olduk demektir.
TRT Genel Müdürlüğü Avrasya Maratonu naklen yayınını soruşturmalı, sorumluları bulup çıkarmalı ve cezalandırmalıdır.
Yayını nakleden spiker, veda ederken hiç utanmadan "Bu yayını 5 hareketli, 17 sabit ve iki helikopter kamerası ve 80 kişilik bir ekiple yaptık" dedi.
Böyle bir ekiple yayınlanan maratonun son yarım saatinde biz tek başına koşan bir kadın atlet izledik. Ama onun da ne yaptığı belli değildi.. Ne spiker, ne yorumcu, İstanbul'u tanımıyor.. İkisi de parkurdan habersiz.. Kız Galata Köprüsü'nden geçerken, daha koşacak 3 kilometresi varken, yarışı çok iyi bir derece ile bitirmek üzere olduğunu söylüyorlar. Cehaletleri ortaya çıkınca da özür dilemiyorlar. Spiker ve goygoycusunun konuşmalarından anladığımız kadarıyla yarışta iki de Türk atlet var ve dereceleri, Olimpiyat Barajı açısından önemli.. Ama görüntüye asla gelmiyorlar ve kaçıncı koştukları, hatta koşup koşmadıkları dahi bilinmiyor. 17 sabit nokta, Boğaz kenarına çay kahve içmek için mi kuruldu?. 17 nokta, 2 kilometrede bir kamera demek önünden geçilen.. 5 hareketli kamera taşıyan araç, iki helikopter ne yapıyor?.. İhtiyaç molası mı verdiler?.
İki geveze aralarında sohbet ederken, kadınlar yarışının ikincisi, üçüncüsü finişe geliyor, umurlarında değil.. Hiç sıkılmadan diyor ki, "Bilgisayar doğruysa, ikinci falanca, üçüncü filanca.."
Sen orda ne yapıyorsun peki efendi?.. 80 adamınla orda ne yapıyorsun, bilgisayarla da dalga geçerek..
..Ve üzerlerinde yarım saat konuştukları 2 Türk atletinin ne olduğunu söylemeden, son durumları hakkında bilgi dahi vermeden yayını kapıyorlar, izleyeni eşek yerine koyarak.
TRT Genel Müdürü, eğer bu milletin parası deniz değilse, TRT eğer bu ülkenin onuru ve gururu ise, bu ayıbı yapanları derhal teşhis ve teşhir etmeli ki, bir daha benim vergilerimle mastürbasyon yapmasın, kendilerini eğlendirmesin, bu Türkiye'nin en geleneksel, en önemli enternasyonal yarışıyla alay edip, ülkemi içe dışa küçük düşürmeye teşebbüs dahi edemesinler.
Bu soruşturmanın sonuçlarını bekleyeceğim, Sayın Genel Müdür!..