kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP'li Türk: "Erdoğan, Baykal ve Bahçeli sorumluluk duymuyor"

Yeni Haber
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın söylemlerini eleştirerek, "sorumluluklarını bilmemekle" suçladı.

Türk, "Terörizmi çözme konusunda ortak aklın mantığını ortaya koymak gerekirken, siyasi partilerimizin tahrik edici açıklamaları, bizi korktuğumuz gelişmelerle karşı karşıya koyuyor. Bu siyasi söylemler yüzünden, 30'dan fazla il ve ilçe binalarımıza saldırı oldu. Siyasilere hiç mi sorumluluk düşmüyor" dedi.

"BU ACILARI 30 YIL DAHA YAŞARIZ"


DTP'nin Meclis Grup toplantısında konuşan Türk sözlerine, "Anadolu topraklarının özgür vatana dönüştürmek için kurtuluş savaşı sonucunda 84. yılını yaşadığımız Cumhuriyeti kutluyorum" diyerek başladı.
Türk, Başbakan Erdoğan'ın, AKP'nin Grup toplantısında, "Terör bugünün sorunu değil, 30 yıldır var" dediğini anımsatarak, "Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bugüne getiren nedenleri tartışmazsak, akılla mantıkla karar almazsak, bir 30 yıl daha mı yaşayalım bu acıları?" diye konuştu.

"CUMHURİYET FELSEFELERİNİ TARTIŞMA ZAMANI"

Türk, terörü çözmek için ortak adımlar atılması gerektiğine işaret ederek, "Bu acılar hepimizin ortak acılarıdır. Bu acıları ortadan kaldırmak için cumhuriyet felsefelerini tartışmamızın zamanıdır. Terörizmin çözümünü bulmak için ortak aklın mantığıyla, ortak adımlar atmamız lazım. Yoksa bu acıları uzun süre yaşayacağız" dedi.

"SİYASİ SÖYLEMLER YÜZÜNDEN DTP'YE SALDIRILAR GERÇEKLEŞİYOR"


Siyasi partilerin tahrik edici açıklamaları yüzünden DTP binalarına saldırılar gerçekleştiğini savunan Türk, "Korktuğumuz gelişmelerle karşı karşıya kalıyoruz Siyasi söylemler yüzünden 30'dan fazla il ve ilçe binamıza saldırı oldu" dedi.

"Bu siyasilere hiç sorumluluk düşmüyor mu?" diyen Ahmet Türk, "Sanki DTP ölümlerden haz duyan bir parti olarak gösterilmeye çalışılıyor. DTP bu kanın durması için birçok çaba sarfediyor. DTP barış istediği için suçlandı. DTP ile halkı karşı karşıya getirmek için tahrikler yapılıyor. DTP hedef haline getiriliyor" şeklinde konuştu.

"DTP'NİN MECLİS'TE OLMASI TÜRKİYE İÇİN ŞANS"

DTP'nin Meclis'te olmasının Türkiye için bir şans olduğuna vurgu yapan Türk şunları söyledi:

"Biz başından beri bunu söyledik TBMM'de bulunmak bizim ve Türkiye için bir şans. Bu şansı kullanmak için her şeye hazırız. Ancak, bizim sorumluluğumuz kadar diğer partilerin de sorumluluğu var. Uzlaşı isteyen bir mantık yok. Bizden istenen bir şey var, 'kendinizi hiçleştirin' deniliyor"
Türk, şöyle devam etti:

"Ortaya bir proje koyun elimizi taşın altına koyalım. Ama sizin bizden istediğiniz, bizi hiçleştirmek. 'Kişiliğinizden, onurunuzdan ödün verin' diyorlar. Bu, sorunlara çözüm olmaz. Böyle bir oyuna asla gelmeyiz. Siyaset ciddi bir iştir. Siyasette kucaklaşmak esastır. Bu söylem kucaklaşmaya yönelik bir söylem değil. Siyasette eksikliklerimiz olabilir. Biz bunları tartışarak yanlışlıklardan arınabiliriz. O olgunluğu gösterebiliriz. Buna hazırız."

"BAYKAL VE BAHÇELİ GELECEĞİ KARARTIYOR"

CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli'nin dünü unutarak hiçbir sorumluluk duymadan halkı karşı karşıya getirdiklerini savunan Türk, "Geleceği görmeden geleceği karartarak halkı karşı karşıya getiriyorlar. Ama biz söylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz, direneceğiz" dedi. Türk, "Cumhuriyet ortaklaşmanın farklı bir adıdır. Bizim cumhuriyet dediğimiz budur. Var olan kimliklerin kültürlerin birleşimidir. Bizim cumhuriyet dediğimiz budur. Biz 72 milyon insanı kucaklayan mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"GELİN ORTAK AKLIN MANTIĞIYLA HAREKET EDELİM"

DTP'li Türk sözlerini siyasi partilere yaptığı şu çağrıyla tamamladı :
"Hassas bir süreçten geçiyoruz. Sorunları çözme konusunda hala şansımız var. Sınır ötesi operasyonlarla sorunların çözümüne karşıyız, sınır ötesi operasyonlara katkıda bulunamayız. Bu konuda geç kalmış değiliz. Bu süreci demokratik bir sürece dönüştürmek için demokratik reflekslerin öne çıkmasını istiyoruz Bu acılı süreci sonlandırabiliriz. Gelin ortak aklın mantığıyla hareket edelim."

(ANKA)