kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Gitme, Bush ayağına gelsin"

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sınır ötesi operasyon planlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi ile birbirine bağlantılı hale getirilmesine tepki göstererek, "Sayın Başbakanışişleri Bakanları buraya geliyor. Gitme ABD'ye. Bush ayağına gelsin" diye seslendi.

MHP Meclis Grup toplantısında konuşan Bahçeli, Hükümet'in inandırıcılığının zayıfladığını, bunun nedeninin de geçen beş yıllık politikalarındaki hatalar olduğunu söyledi. Bahçeli, AKP'nin, "Madem ki PKK terörünü önleyemiyoruz, en iyisi bu gerçeği kabul edip yeni çözümler arayalım" yaklaşımını tercih ettiğini belirtti.

Bahçeli, AKP Hükümeti'nin sınır ötesi operasyon konusunda gösterdiği çekingenlik ile kararsızlığının anlamını ve tam operasyon arifesinde Başbakan'ın birkaç gün sonra yapacağı ABD ziyaretinin gerekçelerini bu hatalarda aramanın doğru olacağını bildirdi.

Bahçeli, "ABD ile beş uzun yıl boyunca yapılan görüşmeler, karşılıklı ziyaretler, varılan mutabakatlarla birlikte atılan imzalar ve övgü dolu sözler hepimizin malumlarıdır. Bu çabaların neticesi olarak geldiğimiz noktada, ABD Dışişleri Bakanı Irak'ın kuzeyini 'Kürdistan' olarak tanımlayarak konunun adını koymuştur" dedi.

Bahçeli, Başbakan'ın, "ABD bize rağmen bölgede projeler üretiyor" sözlerinin bir "diplomatik iflasın itirafından" başka bir anlam taşımadığını söyledi.

Bahçeli, "Bu açıdan Sayın Başbakan'ın, birkaç gün sonra yapacağı ABD ziyaretinden sonuç alınacağına dair emare görmesi halinde yararlı olacağı, aksi halde bundan önceki görüşmeler gibi hüsranla sonuçlanacağı açıktır" dedi.

(ANKA)