kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan'a 'su soruşturması' reddedildi

Yeni Haber
CHP tarafından Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında, Ankara'nın su sorunu ve bu konuda gerekli plan ve projelerin uygulanmaması gerekçesiyle verilen soruşturma önergesi, AKP'lilerin oylarıyla reddedildi.

Erdoğan'ın anayasanın yüklediği sorumluluğu yerine getirmediği ve Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesiyle düzenlenen görevi ihmal suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılması ve bir soruşturma komisyonu kurulması amacıyla CHP 11 Eylül'de Meclis Başkanlığı'na soruşturma önergesi vermişti.

Önergenin gerekçesinde Erdoğan'ın Ankara'nın su ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak kamu kuruluşları tarafından hazırlanan planlara ve yasal mevzuata karşın içme ve kullanma suyu sağlanmasına ilişkin olarak Erdoğan'ın hiç bir önlemi almadığı, kamu kaynaklarının heba olduğu ve halk sağlığının göz ardı edildiği ileri sürülmüştü.

Ankara'da 22 Temmuz'da milletvekili genel seçimlerinden sonra, Ağustos ayı başında "su yokluğu" gerekçesi ile su kesintilerine gidilmiş, kesintilerin yol açtığı su borusu patlamaları yaşanmış, daha sonra ise "su yok" denmesine karşın kesintiler kaldırılmıştı.

Erdoğan hakkında verilen soruşturma önergesi anayasa gereğince gizli oylamaya tabi tutuldu. Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, oylamaya 472 milletvekilinin katıldığını, 170 kabul oyuna karşın 286 oyla önergenin reddedildiğini açıkladı. Oylamada 14 çekimser, bir boş bir de geçersiz oy kullanıldı.

REUTERS