kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Seyirci doydu, popo açanı izlemeye tiyatroya gelmez

BUGE CANKAT GÜNAYDIN
Yasemin Yalçın, tiyatro sahnesinde çıplaklığa yer olmadığını söyledi ve ekledi: Seyirci bıktı artık bu işlerden. Televizyonda görmekten 'böhh' geldi insanlara! 5 tane çıplak getirseniz de oyun tutmazsa tutmaz. Yani tiyatro seyircisi popo açanı izlemeye gelmez!..
12yıldır tiyatrodan uzak kalan Yasemin Yalçın, bir BKM prodüksüyonu olan 'Oyunun Oyunu' ile sahneye geri dönüyor. Folkart Yapı'nın sponsorluğunda 9 Kasım'da 'perde' diyecek oyunda Yasemin Yalçın'a; İlyas İlbey, Şebnem Dönmez, Serhat Tutumluer, Volkan Severcan, Kerem Atabeyoğlu ve Gülen Karaman eşlik ediyor. BKM'de buluştuğumuz Yasemin Yalçın çok heyecanlıydı. Prova öncesi kısa bir süre içinde yaptığımız röportajda usta oyuncu afacan bir çocuk gibiydi. Yerinde duramadı, güldü, güldürdü ve kısacık bir zamana kocaman bir röportaj sığdırmayı başardı. İlk sözleri ise şunlar oldu: "Hiç sahneye çıkmamış gibi heyecanlıyım. Açık söyleyeyim; çok da korkuyorum!"

İZLEYİCİ DEĞİL, BEN SIKILDIM

* 'Kadınlık Bizde Kalsın' adlı oyundan sonra neden tiyatroya ara verdiniz? Ağır bir rahatsızlık geçirdim ve ardından 'Yasemince'ler başladı. 'Yasemince' parodileri televizyonda seri olarak çok iyi gidince, tiyatrodan uzak kaldım. Çünkü her ikisini birden yapmak mümkün değildi.

* Ekrandan da uzak kaldınız ama... Evet 3 senedir çekim de yapmıyorum. Oyuncu bazen durmalıdır, diye düşünüyorum. Kendisine vakit ayırmalı, hayatı sevmeli, hayatı yaşamalı. Ben aynı zamanda da bir anneyim, çocuklarıma da vakit ayırmak istedim. Bir oyuncunun durması hiçbir şey yapmaması anlamına gelmez. Bu süreç içinde birikim elde ediyor, seyrediyor, bakıyor, geziyor ve bunlardan kendisine, oyunculuğuna pek çok şey katıyor.

* Bir dönem 'Yasemince' skeçleriyle çok revaçtaydınız. Ama yeni çekilen bölümleri eskisi gibi tutmadı. Sıkıldı mı insanlar? Hayır izleyenler sıkılmadı, ben sıkıldım. Hala 'Neredesiniz, niye yoksunuz? Biz sizi çok beğeniyorduk' gibi şeyler duyuyorum. Artık olgunluk yaşımdayım. Farklı boyutta şeyler yapmak gerek.

* 'Yasemince' skeçleri aynı anda birden fazla kanalda tekrarlarıyla gösterildi. Yüzünüzün eskimesi açısından bu sizi rahatsız etti mi? Evet bir dönem çok rahatsız etti. İki kanalda birden oynuyordu ve o ara biz yenilerini de yapıyorduk. Aslında zaten bizim de 'Yasemince'leri bitirmemizin nedeni buydu. Çünkü insanlar yenisi mi, eskisi mi bilemiyordu. O kadar uğraşıyoruz maddi manevi ama yeni bölümleri de eskisi sanıyorlar. Maalessef anlayış bu, örgüt böyle kurulmuş. Anlaşılamaz bir girdap içindeyiz aslında.

BEN DAHA RAFA KALKMADIM!

* Tiyatrosuz, parodisiz geçen dönemi kariyerinizde bir gerileme olarak görüyor musunuz? Oyuncu hiçbir zaman gerilemez! Bir dönemi yaşarsınız ve bitirirsiniz ama bir oyuncunun kariyerinin bitmesi diye bir şey olabilir mi? Mesela John Wayne'nin bir kariyeri yok mu şimdi? John Wayne olduğu yerde duruyor. Biz galiba rafa koyup kaldırmayı beceremiyoruz. Ama ben rafa kalkmadım daha! 42 yaşındayım. Benim yaşında henüz ünlü olan çok insan var. Benim olgunluk dönemim şu an. İnşallah böyle şeyleri tiyatroda yaparım. Çünkü kanalların bu 'ters köşe' yapacağım işlere fazla eğileceğini sanmıyorum, onlar için risk olabilir. Ama tiyatroda gişe kaygısı taşımadan haftanın bir iki günü bu tarz farklı işler yapmak istiyorum. Mesela klasik bir oyun gibi...

* Gelelim 'Oyunun Oyunu'na... Bu oyun fikrini çok beğendiğim için ayaklandım. Volkan Severcan ve yönetmenimiz böyle bir teklif yaptığında, uzun süre onlara cevap veremedim. Yapabilir miyim, yapamaz mıyım diye bir fırtına yaşadım. Açık söyleyeyim; korktum! Hala korkum geçmedi.

* Ne anlatılıyor oyunda, sizin rolünüz nasıl? Bu Micheal Frayn'in yazdığı, Mehmet Ergen'in yönettiği bir İngiliz oyunu. Küçük bir tiyatro var. Ben de o tiyatronun patronuyum. tiyatro ekibi 'Çırılçıplak' adlı bir oyun hazırlıyor. Yani oyunun içinde de bir oyun oynanıyor. Ben bu oyunun içindeki oyunda da evin temizlikçisi rolündeyim. Seyirci birinci perdede 'Çırılçıplak'ın provalarını görecek. Daha sonra ise sahne üstünde oyun oynanırken, sırası gelen oyuncu sahneye çıkarken, başka bir bölüme geçilecek. Orada da sessiz sözsüz oyunlar başlayacak.

* Cinselliğe gönderme yapan bir oyun mu? Hayır. Oyunun içindeki oyunun adı 'Çırılçıplak' ama cinselliğe bir gönderme yok. Bu bölümde Şebnem Dönmez oynuyor.

AÇIK SAÇIK BİR DURUM YOK

* Şebnem Dönmez bu oyunda iç çamaşırıyla sahneye çıkacağını söyledi... İç çamaşırı gibi değil. Yurtdışında filmini seyrettik, evet orada iç çamaşırı vardı. Ama Şebnem'in tercihi o yönde olmayacak sanırım. Oyunun adı 'Çırılçıplak' ama öyle açık saçık, çırılçıplak bir durum yok.

* Şebnem Dönmez'in sahneye dekolte bir kıyafetle çıkması, oyuna izleyici çekmekte etkili olur mu sizce? Hayır, hayır! Seyirci bıktı artık bu işlerden. Televizyonda görmekten artık 'böhh' geldi seyirciye. Artık öyle şeylere bakacak hali kalmadı. 5 tane daha çıplak getirsen de, oyun tutmazsa tutmaz. Televizyona seyirci çekmek kolay ama tiyatroya zordur. Yani seyirci popo açanı izlemeye gelmez. Zaten eğer öyle bir oyun olsaydı, ben asla oynamazdım.

* Bu oyundan beklentiniz nedir? İlgi görecek mi sizce ? İnanın böyle şeyleri hiç düşünmüyorum. Ben elimden geleni yapacağım. Bazı oyunlar çok güzeldir ama tutmayabilir çünkü zamanlama da çok önemlidir. Ama beni 12 yıl sonra ayağa kaldırdığına göre tutacağını düşünüyorum.
Haberin fotoğrafları