kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Türkiye Doğu cephesini kontrole alıyor'

ABD'nin Kandil'i temizleme sözünü yerine getirmediğini kaydeden Newsweek, "Türkiye, Doğu cephesini kontrolüne alıyor" diye yazdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Türkiye Doğu cephesini kontrole alıyor'
Muhabirlerini Kandil'e gönderen Newsweek dergisi, son sayısında yayınlandığı "Batı ile ilgili değil" başlıklı haberinde Türkiye'nin PKK sorunu ve bu sorunun Türkiye'nin Batı ile ilişkileri nasıl etkilediğini değerlendirdi. Bu çerçevede Türkiye'nin Suriye ile bağlarını güçlendirdiğine dikkat çeken dergi, "Türkiye, ABD ve Avrupa ile bağlarını basit bir nedenle riske atıyor: gözleri doğu cephesinde" ifadesini kullandı.

'ABD SÖZÜNÜ TUTMADI'
Newsweek, "Eğer Türkiye'nin istediği gerçekleşirse Kandil bir haydut memleketi olmaktan çıkacak. Washington, yıllardan beri Kandil'i temizlemeye söz veriyor ancak hiçbir şey yapmadığı için Ankara sorunu ele aldı" diye yazdı. Sınır bölgesinde 100 bine yakın Türk askerinin yığıldığını, bombalarla yüklü Türk F-16'larının Irak'ın içine 50 kilometreye kadar uçtuklarını, komandoların Kuzey Irak içerisinde baskınlar düzenlediklerini öne süren dergi, "Türkiye nihayet doğu cephesinin kontrolünü ele alıyor gibi" görüşünü dile getirdi. Newsweek'e konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dış politika baş danışmanı Ahmet Davutoğlu da, Türkiye'nin Batıdan uzaklaşmayacağını vurgularken "Eğer Batılı ülkeler, aynı hataları yapmayı sürdürse Türkiye'nin başka seçenekleri var" uyarısını yaptı.
Haberin fotoğrafları